Počela mala matura – danas test iz srpskog jezika

Braničevo

Društvo

Počela mala matura – danas test iz srpskog jezika

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Učenici osmog razreda danas će početi sa polaganjem male mature, a prvi na redu je test iz maternjeg jezika.

Oko 65.000 učenika koji su ove godine završili osmi razred danas počinje polaganje završnog ispita, a danas u periodu od 9 do 11 časova rešavaju test iz srpskog jezika.

Utorak je rezervisan za rešavanje testa iz matematike, dok ih u sredu očekuje kombinovani test, a preliminarni rezultati male mature biće objavljeni u petak, 1. jula.

Đaci su dužni da sat vremena pre početka testa dođu u školu, odnosno najkasnije do osam časova. Sa sobom treba da ponesu đačku knjižicu i pribor  – grafitnu olovku, hemijsku olovku plave boje i gumicu, a za matematiku još i lenjir, šestar i trougao.

Ukoliko učenik zakasni, odnosno dođe na polaganje završnog ispita najkasnije do 9 i 30 sati, po odobrenju predsednika školske komisije, direktora škole, može da pristupi polaganju završnog ispita bez produžetka roka za završetak izrade testa.

U prvih 45 minuta od početka testiranja nije dozvoljeno napuštanje prostorije u kojoj se ispit polaže, kao ni poslednjih 15 minuta pred kraj, a u toku testa dežuraju nastavnici iz drugih škola.

To Top