Počeli „Dani Dunava u opštini Veliko Gradište

Veliko Gradište

Događaji

Počeli „Dani Dunava u opštini Veliko Gradište

Foto: TO VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Uspešno je realizovana radionica u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ na temu „Dunav – Božanska reka“.

Radionica je plod saradnje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Republičke direkcije za vode, Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, udruženja „Biseri Istočne Srbije“ i OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta. Predavač je bila Tatjana Miloradović, osnivač udruženja „Biseri Istočne Srbije“, a nakon uspešno sprovedenog projekta „Biseri Dunava i Đerdapa“.

Radionica se sastojala iz dva dela – uvodnog predavanja i mini kviza znanja. Veliko interesovanje osnovaca, kao i znanje iz oblasti kulturnog nasleđa donjeg Podunavlja doprinelo je takmičarskoj atmosferi u učionici. Kroz interaktivnu radionicu školarci  su, od predavača i u međusobnoj komunikaciji, naučili mnogo toga novog i zanimljivog i otkrili šta bi najradije posetili.

Među učesnicima radionice bilo je dece koja su iskusni pecaroši, poznavaoci praistorije, starog Rima, Otomanske imperije, umetnosti i narodnog stvaralaštva. Svi su bar jednom bili u Narodnom muzeju, zadužbini Pigozi, kao i na nekom od lokaliteta sa teritorije Đerdapa. Mnoge od njih fascinira priroda kao i zaštita iste, a dobro su se pokazali i u poznavanju Nacionalnih parkova Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top