Počeli radovi na fekalnoj kanalizaciji u Kostolcu

Kostolac

Događaji

Počeli radovi na fekalnoj kanalizaciji u Kostolcu

Foto: Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, i Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac, obišli su sa saradnicima početak radova na izgradnji fekalne kanalizacije i crpnih stanica na više lokacija u Kostolcu.

Projektom je obuhvaćeno 17 ulica u Kostolcu , kao i naselja Kanal, Didino selo i Kolište, a  vrednost radova je nešto više od 76 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Krstanoski je prilikom obilaska radova istakao da je ovaj projekat od velikog značaja za Kostolac. Po njegovim rečima, završetak radova se očekuje za 118 dana i time će biti zatvoreno nekoliko stotina septičkih jama, što je od velikog značaja za zaštitu životne sredine,  a 95 odsto teritorije Kostolca će biti pokriveno kanalizacionom mrežom.

Takođe, raspisana je javna nabavka za izgradnju kanalizacije u samom gradu Kostolcu u vrednosti od 27,5 miliona dinara i u pripremi je javna nabavka za izgradnju priključnog toplovoda za povezivanje toplifikacione mreže i tipskih toplovodnih priključaka u selu Ostrovo sa vrelovodom Kostolac-Požarevac. Ova druga faza izgradnje toplovda je vrednosti nešto više od 50 miliona dinara.

Pavlović je kazao da je iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno za Kostolac 200 miliona dinara.

Pored ove investicije, za zamenu, rekonstrukciju i formiranje novog drvoreda i uređenje zelene površine u Kostolcu izdvojeno je skoro 43 miliona dinara.

Nakon obilaska radova, čelnici Požarevca i Kostolca posadili su tri sadnice drveta u kostolačkom parku i time su na simboličan način označili kraj projekta u okviru koga je na teritoriji Gradske opštine posađeno 1.710 sadnica.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top