Počeli radovi na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Počeli radovi na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas su počeli radovi na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu, a završetak se očekuje sledeće godine.

Vrednost radova je 102 miliona dinara, a obuhvataju iskop, izgradnju podzemnih podloga i instalacija, tamponiranje, asfaltiranje i postavljanje završnog sloja – tartan i travnate podloge.

Početak radova

,,Danas započinjemo radove na izgradnji atletskog stadiona, na koji je Požarevac čekao decenijama, a na najveću žalost onih koji su se bavili atletikom i dostizali dobre rezultate. Međutim, od sledeće godine oni će imati svoj objekat, koji neće biti samo za njih, već i za celokupno građanstvo”, kazao je Pavlović.

Prema rečima Saše Pavlovića, gradonačelnika Požarevca, stadion je predviđen za sve atletske discipline, kao što su trčanje, skok udalj, skok uvis i skok sa motkom.

Saša Pavlović i Slobodan Branković

Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije, izrazio je nadu da će do kraja aprila ili početkom maja sledeće godine, Požarevac dobiti moderan, atletski objekat na kome će tada biti organizovan atletski miting, gde će požarevački atletičari imati priliku da pokažu sve što znaju, uz druge klubove u Srbiji.

 ,,Na ovom stadionu održavaćemo velika takmičenja – nacionalna i međunarodna. Drago mi je što će ova deca imati priliku da se bave atletikom, kao kraljicom sportova, u adekvatnim uslovima. Osnovne škole će, takođe, na ovom stadionu sprovoditi nastavu fizičkog vaspitanja, jer će na taj način decu najnižeg uzrasta, od prvog do četvrtog razreda, učiti osnovama fizičke kulture koje samo atletika ima”, rekao je Branković.

On je naglasio da će budući atletski stadion biti za široke narodne mase. Prema njegovim rečima, za razliku od fudbalskog terena, bazena ili Hale sportova, njega mogu koristiti svi građani.

Pavlović i Branković sa požarevačkim atletičarima

Branković je objasnio da se gradi atletski stadion u više faza.

,,Sada se radi atletska staza sa delovima za sve discipline, uz pomoćni objekat gde će biti svlačionice i upravna zgrada. U jednoj posebnoj fazi će biti izgrađene tribine, montažne ili fiksne”, rekao je on.

Podsećamo da su grad Požarevac i Atletski savez Srbije ranije potpisali sporazum o saradnji koji podrazumeva donaciju za projekat izgradnje atletskog stadiona u Požarevcu. Vrednost te donacije je oko dva miliona dinara.

>>POTPISAN SPORAZUM: POŽAREVAC ĆE DOBITI ATLETSKI STADION<<

 • Nov 20, 2021 12:06

  Zasto nisu 8 staze,kao u Smederevu.Stalno se ponizavamo.Sto je to problem

 • Nov 20, 2021 12:08

  6.gde su jos 2

 • Vaš komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

  -->
  To Top