Počeli radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Žagubici

Žagubica

Društvo

Počeli radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Žagubici

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija grejanja i ugradnja centralne klimatizacije.

Projekat rekonstrukcije Doma zdravlja finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Aktivnosti EU PRO programa koji doprinosi ravnomernijem društveno – ekonomskom razvoju Srbije Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona eura.

Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohenzije u 99 jedinica lokalne samouprave.

Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica, istakao je da  lokalna samouprava duguje veliku zahvalnost  EU za podršku u realizaciji projekta.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja, dr Vesne Stoilović, ova zdravstvena ustanova, kao jedina na teritoriji opštine Žagubica, na ovaj način će unaprediti kvalitet zdravstvenih usluga. Takođe, popraviće se uslovi rada za više od 100 zaposlenih.

Takođe, u okviru projekta posebna pažnja će biti usmerena na aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja, a koje se sprovode u partnerstvu sa programom „Swiss pro“, koji podržava Vlada Švajcarske. U tom smislu opština će transparentno opredeljivati ušteđena sredstva usled energetske efikasnosti za dalje ulaganje u oblast zdravstva, navodi se na opštinskom sajtu “zagubica.org.rs”.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top