A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Počeli „Sestroljinski dani Preobraženja“ u Poljani
Počeli „Sestroljinski dani Preobraženja“ u Poljani

Požarevac

Kultura

Počeli „Sestroljinski dani Preobraženja“ u Poljani

Foto: Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

U porti manastira Sestroljin okupili se vernici i ljubitelji tradicije, narodne igre i pesme.

Ceremonija svečanog otvaranja počela je himnom „Bože pravde“, nastupom najmlađih članova folklorne sekcije KUD-a „Mladost“ Poljana i Sestroljinskom zdravicom koju je kazivao narodni pojac Milija Radivojević – Baja.

Dobra posećenost na manifestaciji

Po rečima Bojana Ilića, predsednik Skupštine grada Požarevca, veliki praznik Preobraženje Gospodnje značenjem i porukom obavezuje da se pravoslavna vera, kultura, tradicija i običaji poštuju i neguju i da se svesno i odgovorno odnosi prema duhovnom i kulturnom nasleđu.

„Danas, više nego ikada, potrebno je da se sastajemo, razgovaramo, družimo i pomažemo jedni druge, a ovakva mesta i prilike poput ove su najbolje za taj cilj. Bauk odlaska iz zemlje i nedovoljnog rađanja i pored velikih napora države nije u dovoljnoj meri zaustavljen. Baš zbog toga je važno da se što više okupljamo i podsećamo iznova i iznova, koliko je lep život koji nam je dat od Boga i kolika je njegova mudrost i milost što nas je postavio baš u ovom kutku planete. Samo oni koji ovde često dolaze i borave znaju koliko je lep Sestroljin zimi, u proleće, a naročito u ovo doba, pa nam je zbog toga ovaj početak preobražaja prirode iz leta u jesen posebno drag. Sve to je razlog da ostavimo u nasleđe i našim potomcima da proslavu Preobražaja Gospodnjeg nastave doveka, čuvajući tako naše pravoslavlje, kao i Srbiju sa što više ljudi u njoj“, kazao je Ilić, otvarajući manifestaciju.

 

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca

Manifestaciju kulturno – duhovnog karaktera organizovali su Crkvena opština Poljana, Mesna zajednica Poljana, KUD „Mladost“, Etno sekcija Poljana, Centar za kulturu Požarevac i Turistička organizacija grada Požarevca, a pokrovitelj je grad Požarevac.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top