Počeo festival Živki u čast

Požarevac

Kultura

Počeo festival Živki u čast

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

„Sabirni centar“ otvorio 12. Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić".

Grad Požarevac neguje uspomenu na slavne umetnike, a smotra je jedan od četiri pozorišna festivala koje organizuje grad pod Čačalicom i požarevački Centar za kulturu.

Solidan odziv publike

Namlađi je „Viminacijum fest“, koje je sa samo dve godine postao međunarodno poznat i priznat, potom festivali posvećeni velikom glumcu Milivoju Živanoviću – profesionalni Glumačke svečanosti koje nose njegovo ime i amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“.

„Treba da ih negujemo i čuvamo sećanje na naše velike umetnike, da baštinimo ono što su nam ostavili i da ih nikada ne zaboravimo“, rekao je otvarajući Smotru Dejan Krstić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za kulturu, medije i nevladin sektor.

 

Dejan Krstić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za kulturu, medije i nevladin sektor 

Prve festivalske večeri publici se predstavilo OAP „Branislav Nušić" iz Malog Crnića predstavom „Sabirni centar“ Dušana Kovačevića, a u režiji Slobodana Ćustića.

Smotra traje do 3. decembra, kada će biti proglašeni najboji glimac i glumica, a najbolja predstava će biti izvedena u revijalnom delu Amaterskih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“ u čast pobednika festivala.

Naredne večeri publici će se predstaviti Amatersko pozorište KUD „Obilić“ Krnjevo predstavom „Zmaj od Srbije“, u režiji Predraga Živanovića.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top