Počinje prijava građana za bespovratna sredstva za energetsku sanaciju

Petrovac

Društvo

Počinje prijava građana za bespovratna sredstva za energetsku sanaciju

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Na sednici Opštinskog veća Petrovac na Mlavi doneta je odluka o raspisivanju javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju.

Po rečima Tanje Cvetković Blagojević, predsednice komisije za realizaciju mera energetske sanacije, javni poziv naći će se danas na sajtu opštine Petrovac. https://www.petrovacnamlavi.rs

„Prva mera je zamena spoljnih prozora i vrata za porodične kuće, stanove i stambene zajednice, zatim postavljanje i nabavka materjala za termičku izolaciju zidova, nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas i biomasu, zamena postojeće i ugradnja nove cevne mreže, i grejnih tela, nabavka i ugradnja toplotih pumpi i prateće instalacije i navka i ugradnja solarnih kolektora“, kazala je Cvetković Blagojević.

Ona je naglasila da je u prilogu konkursne dokumentacije lista privrednih subjekata, odnosno izvođača radova izabranih na osnovu javnog poziva, a ima ih ukupno devet.

„Građani koji konkurišu neophodno je da sa te liste odaberu jednog izvođača radova i potrebno je da pribave predračun sa cenom opreme i ugradnje, koji je obavezno podneti uz prijavu“, objasnila je ona.

Opšti kriterijumi za izbor korisnika su između ostalog postojeće stanje izolacije, grejanja i karakteristike spoljne stolarije.

Ceo tekst javnog poziva biće objavljen danas kao i prijavni formulari, a rok za konkurisanje je 10. avgust. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti klikom na baner energetska efikasnost na sajtu opštine i na oglasnoj tabli.

Takođe, pomoć pri popunjavanju formulara građani mogu dobiti u kancelariji broj 26. i 27. u zgradi Opštinske uprave Petrovac.

Podsećamo, za sprovođenja mera energetske sanacije na području opštine Petrovac opredeljeno je 10 miliona dinara.

>>ZA UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U PETROVCU 10 MILIONA DINARA<<

To Top