Počinje prijava za vaučere za odmor u Srbiji

Braničevo

Turizam

Počinje prijava za vaučere za odmor u Srbiji

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić, saopštila je da će od ponedeljka, 10. maja, početi prijave građana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 100 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

„Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je međutim posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti“, istakla je Matić.

Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju  2.193 ugostiteljska objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

To Top