Počinju „Novembarski dani kulture“

Požarevac

Kultura

Počinju „Novembarski dani kulture“

Foto: EB

How Good Of A Friend Are You Really?

Tradicionalna manifestacija „Novembraski dani kulture“ održava se  više od pet decenija u Požarevcu. Svi programi su besplatni.

 Manifestaciju organizuje Kulturno-prosvetna zajednica grada Poažrevca uz podršku svih kulturnih i obrazovnih ustanova,udruženja , a pod pokroviteljstvom grada.
„To je prilika da se okupe i predstave najbolji programi i ustanove kulture našeg grada, ali i udruženja i amateri koji se bave kulturom. Pripremljeno je 40 programa koji  danas počinju i realizovaće se do kraja meseca“, istakla je Danijela Žukovski, predsednica Kulturno-prosvetne zajednice grada Požarevca.
Program počinje večeras u 18 časova omažom piscu Slaviši Radovanoviću Caru, koji će se održati u Kongresnoj sali Centra za kulturu Požarevac, a od 19 časova na velikoj sceni, kulturno-umetnička društva „Igraju za Miliju“. Koncert je humanitarnog karaktera.
Istovremeno, u svečanoj sali požarevačke biblioteke biće promovisane dve knjige: „Zvezdobrojci 2“ Aleksandre Ninković Tašić i „Agape 5“ Aleksandra Gajšeka. Promocija počinje u 19 časova.
Kruna svečanosti je 29.novembar, odnosno dodela povelje kulture“, kazala je Žukovski i dodala da je objavljen javni poziv za dodelu povelja kulture koji je otvoren do 15.novembra, a predloge mogu upititi pojedinci, udruženja i ustanove.
Cilj nam je da od sledeće godine ovu manifestaciju uzdignemo na još viši nivo. Naravno da će grad sledeće godine opredeliti još veća sredstva kako bismo doveli eminentne umetnike i predstavili ih našim sugrađanima“, istakao je Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije, kulturu i informisanje.
Krstić je još dodao da će 14.novembra biti prikazan film „Dnevnik Dijane Budisavljević“ koji je nagrađen u Puli ove godine, ali se ne nalazi u programu zato što je dogovor postignut nakon štampanja programa. Po njegovim rečima, najverovatnije će biti organizovane dve projekcije – jedna besplatna za učenike srednjih škola i jedna komercijalna za sve one koji žele da pogledaju film.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top