PODSTICAJ ZA ĐAKE:  Fizička aktivnost, voće, povrće i voda u funkciji zdravlja (FOTO)

Braničevo

Zdravlje

PODSTICAJ ZA ĐAKE: Fizička aktivnost, voće, povrće i voda u funkciji zdravlja (FOTO)

Foto: Miljan Milojković

How Good Of A Friend Are You Really?

Više stotina učenika škola Braničevskog okruga učestvovalo je u promociji fizičkih aktivnosti u okviru projekta Erazmus+, sa obeležavanja "Evropskog školskog sportskog dana 2019."

Time su se pridružili vršnjacima u Srbiji i celoj Evropi. Ove godine, akcenat je stavljen na svakodnevni unos voća i povrća, ali i dovoljan unos vode.

Mlađi učenici sa svojim učiteljicama i učiteljima, kao i njihovi stariji drugari sa svijim nastavnicama i nastavnicima fizičkog vaspitanja, više od dva sata proveli su u različitim fizičkim aktivnostima u svojim školama.

Promocija fizičke aktivnosti

Nakon nekoliko dana prikupljanja izveštaja iz Srbije i cele Evrope biće poznat tačan broj učesnika i da li će biti premašena brojka od skoro 2,5 miliona učesnika od prošle godine. Ove godine promociju glavnih događaja radili su naši poznati sportisti i osvajači olimpijskih i svetskih medalja, rvač Davor Štefanek i desetobojac Miail Dudaš.

Najvažnija poruka i cilj manifestacije je da redovna fizička aktivnost i pravilna ishrana kod učenika mlađih i starijih postane trajna navika, što će kod ovih učenika to sigurno i biti“ rekao je Miljan Milojlović, ESSD koordinator.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top