poklanjamo-z-roman-o-zeldi-ficdzerald

Požarevac

Kultura

Poklanjamo Z: ROMAN O ZELDI FICDŽERALD

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Sjajnom pronicljivošću i maštom, Teris En Fauler nam donosi Zeldinu intrigantnu priču onako kako ju je ona sama mogla ispričati

Sjajnom pronicljivošću i maštom, Teris En Fauler nam donosi Zeldinu intrigantnu priču onako kako ju je ona sama mogla ispričati.Roman poklanjamo najbžim čitaocima.

 

Z: ROMAN O ZELDI FICDŽERALD

Kada se dražesna, bezobzirna južnjačka lepotica Zelda Sejr upozna sa F. Skotom Ficdžeraldom na igranci u kantri klubu 1918, ona ima sedamnaest godina, a on je mladi poručnik u vojsci raspoređen u Alabami. Nedugo potom „neosvojiva“ Zelda se zaljubljuje u njega uprkos njegovoj neprikladnosti: Skot nije ni bogat ni ugledan, pa čak ni Južnjak, i neprestano tvrdi, besmisleno, da će mu pisanje doneti i bogatstvo i slavu. Njen otac nije nimalo pod utiskom. Ali nakon što Skot proda prava za prvi roman S ove strane raja, Zelda se optimistično ukrcava u voz za sever, da se uda za njega, a da ostalo rešava usput.

 

Za tim će, tu u osvit doba džeza, uslediti nezamislivi uspeh, pažnja i slava, a Skot i Zelda će postati žive legende. Svi žele da upoznaju vatrenog mladog pisca skandaloznog romana – i njegovu dovitljivu i još skandalozniju ženu. Svako mesto na koje odu postaje igralište: Njujork, Long Ajlend, Pariz i Azurna obala – gde se priključuju beskrajnoj zabavi glamurozne, katkada osuđene na propast „izgubljene generacije“, kojoj pripadaju i Ernest Hemingvej, Sara i Džerald Marfi i Gertruda Stajn.

 

Sve izgleda novo i moguće. Isprva, čini se da nevolje iščezavaju kao jutarnja magla. Ali čak ni zabave Džeja Getsbija ne traju zauvek. Ko je Zelda, osim što je žena čuvenog – ponekad ozloglašenog – muža? Kako može da iskuje sopstveni identitet dok se bori sa svojim demonima, a i sa Skotovim? Sjajnom pronicljivošću i maštom, Teris En Fauler nam donosi Zeldinu intrigantnu priču onako kako ju je ona sama mogla ispričati.

 

LAGUNA

 

Knjigu „Z: ROMAN O ZELDI FICDŽERALD“ poklanjamo najbržim čitaocima koji nam pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona i broj lične karte) u petak, 8. januara, u vremenu od 17 do 20 časova na e-mail redakcija@ebranicevo.com. Takođe, svi zainteresovani ovu knjigu mogu naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top