Policija istražuje kako je virus ušao u Zabelu, iz Uprave tvrde da su procedure poštovane

Požarevac

Hronika

Policija istražuje kako je virus ušao u Zabelu, iz Uprave tvrde da su procedure poštovane

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U KPZ “Zabela” prisustvo korona virusa je potvrđeno kod 84 osuđenika iz poluotvorenog odeljenja. 

Policija u Požarevcu radi na utvrđivanju činjenica o ulasku virusa korona u jedan od najvećih zatvora u Srbiji, piše Politika.
Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu poslalo je u ponedeljak policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja o ovom slučaju, a ispitivanja treba da utvrde da li je eventualno učinjeno krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248 Krivičnog zakonika.
Portparol tužilaštva Vladanka Pantić rekla je za Politiku da je policiji naloženo da ispita kontakte zaraženih osuđenika iz poluotvorenog odeljenja, budući da su oni i tokom vanrednog stanja, u skladu sa zakonom, imali pravo na izlazak u grad, posete porodici i srodnicima u vreme vikenda i praznika, kao i na korišćenje godišnjeg odmora van zavoda.
Za sada najveći broj zaraženih nema simptome bolesti, a tek ako bi došlo do težih ili do smrtnih slučajeva – moglo bi da se govori o teškom delu protiv zdravlja ljudi.

Detaljnije OVDE
Nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija tvrde da su poštovane sve mere prevencije i da nije bilo kršenja uvedenih procedura, piše Blic.
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija danas je, povodom pisanja pojedinih medija, saopštila da osuđenici iz poluotvorenog odeljenja zatvora u Zabeli, takozvani slobodnjaci, koji su pozitivni na korona virus, nisu izlazili iz zatvora tokom vanrednog stanja, jer im je upravo to pravo suspendovano još pre njegovog proglašenja.
Uprava podseća da su ovoj kategoriji osuđenika 11. marta odložena do normalizacije stanja sva vanzavodska prava i pogodnosti, kao što su slobodan izlazak u grad, posete porodici i srodnicima za vikend i praznicima, nagradno odsustvo, godišnji odmor, kao i radno angažovanje izvan zavoda, prenosi Blic.
Kompletnu vest pročitajte OVDE.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top