Policijski službenici upoznali osnovce sa profesijom i opremom (FOTO)

Požarevac

Događaji

Policijski službenici upoznali osnovce sa profesijom i opremom (FOTO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

U cilju promocije projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", danas se u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Požarevcu održava interaktivna radionica sa učenicima osnovnih škola na kojoj policijski službenici prezentuju projekat, policijsku profesiju i opremu.

Projekat “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” organizuje  Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, odnosno Policijska uprava Požarevac, Školska  uprava Požarevac i Osnovna škola “Desanka Maksimović”.

Đaci zainteresovani za policijsku opremu

Po rečima Dragane Kostić Milutinović, prosvetne savetnice u Školskoj upravi Požarevac, ova obrazovna ustanova ugostila je danas sve osnovne škole sa teritorije grada Požarevca, iz Lučice i Bradarca, i osnovne škole sa područja opštine Malo Crniće.

“Naši osnovci sa svojim roditeljima, nastavnicima i stručnim saradnicima imaju priliku da se bliže upoznaju sa čuvarima bezbednosti, a to su pripadnici Policijske uprave u Požarevcu, koji su od početka školske godine prisutni u svakoj školi i u saradnji sa direktorima škola, dežurnim nastavnicima, roditeljima i Ministarstvom prosvete, rade na pojačanoj bezbednosti svih učenika. Oni danas prezentuju učenicima na koji način mogu da se snalaze u saobraćaju, šta radi policija, saobraćajna policija i vatrogasne službe, kao i koju opremu koriste. Kada je to deci blisko onda shvataju da nemaju čega da se plaše i da su pripadnici policijske službe tu zarad njihove bezbednosti”, kazala je Kostić Milutinović.

Dragana Kostić Milutinović

Ova radionica biće održana 27. septembra, u vremenu od 11 do 14 časova, u Osnovnoj škola "Ivo Lola Ribar" u Velikom Gradištu.

Pored interaktivne radionice, projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" obuhvata i tri teme koje će biti predavane učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola - bezbednost dece u saobraćaju, bezbednost dece u vanrednim situacijama, za učenike od prvog do četvrtog razreda, i prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju, za učenike od petog do osmog razreda. Predavanja će biti održavana tokom školske 2023/2024. godine, kazali su iz PU Požarevac.

To Top