Politehnička škola proslavila 32. rođendan

Požarevac

Događaji

Politehnička škola proslavila 32. rođendan

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Politehnička škola obeležila je danas 32 godine od osnivanja svečanom akademijom u sali škole.

Politehnička škola je osnovana na današnji dan pre 32 godine pod nazivom Tehnička škola i u prvoj školskoj godini ona je imala pet odeljenja. Posle nekoliko promena naziva i područja rada škola danas ima 17 odeljenja sa preko 450 učenika koji se obrazuju u područjima rada elektrotehnika i saobraćaj.

“Kombinacija četvorostepenih obrazovnih profila sa zanatskim trostepenim zanimanjima predstavlja rešenje koje zadovoljava kako želje učenika i roditelja, tako i potrebe grada i privrednih subjekata u gradu i okolini. Svaki član našeg kolektiva je dao svoj doprinos u razvoju Politehničke škole i ja im se zahvaljujem na trudu i energiji koju svakodnevno ulažu kako bi naš zajednički cilj bio ostvaren, a to je kvalitetno obrazovanje i vaspitanje naših učenika koji postižu izvanredne rezultati na svim nivoima takmičenjima u prethodne 32 godine, kao i realizacija plana upisa”, kazao je Darko Radovanović, direktor Politehničke škole Požarevac, i istakao da ova škola realizuje u prethodnih sedam godina plan upisa preko 97 odsto već u prvom upisnom krugu.

Ovi rezultati ne bi mogli biti ostvareni, kaže, bez velike pomoći lokalne samouprave i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odnosno Školske uprave Požarevac i upravo zato je na današnjoj svečanosti uručio zahvalnice gradonačelniku Požarevca, Saši Pavloviću, i Dragani Kostić, prosvetnoj savetnici.

Saša Pavlović (levo), Darko Radovanović (u sredini) i Dragana Kostić

Gradonačelnik je čestitao učenicima i zaposlenima dan škole, a potom podsetio da je svečana sala nakon višedecenijskog propadanja obnovljena i da je to primer domaćinskog ponašanja rukovodstva, kao i profesora i učenika Politehničke škole.

“U prošlosti smo pomogli zamenu podova u sali za fizičko, obnovu hidrantske mreže, kao i školskog nameštaja, sredstava za obuku učenika saobraćajnog smera, kabineta za informatiku i na kraju obnovu svečane sale. Izuzetna dostignuća na polju prosvete često su bila vezana i sa inovacijama koje ste uvodili i kojima ste krčili put unapređenja i razvoja i ostalim obrazovnim institucijama. Podsetiću da je korišćenje elektronskog dnevnika sprovedeno u Srbiji zahvaljujući vama i još nekolicini škola koje su učestvovale u tom pilot projektu. Na tom putu grad vas je podržavao, a u infrastrukturu škole ulagaćemo i u budućnosti”, rekao je gradonačelnik i dodao d aim ništa od toga nije poklonjeno već su sve zaslužili sinergijom profesora, nastavnika i menadžmenta škole.

U okviru programa uručene su nagrade učenicima i nastavnicima za uspehe na republičkim takmičenjima, kao i jubilarne nagrade zaposlenima u Politehničkoj školi.

Hor Muzičke škole “Stevan Mokranjac”

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su učenici Politehničke škole, hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i glumac Pozorišta na Terazijama iz Beograda, Aleksandar Dunić.

Izložba fotografija

Povodom obeležavnja 32. rođendana, u holu škole otvorena je izložba fotografija čiji su autori zaposleni: Tanja Babejić (školski psiholog), Nemanja Đorđević (nastavnik psihologije), Ivana Stevanović (nastavnica engleskog jezika), Tatjana Dokmanović (nastavnica likovne umetnosti), Vladislava Stević (nastavnica saobraćajne grupe predmeta) i Darko Radovanović (direktor škole).

Izložba fotografija

To Top