A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Politehnička škola – u korak sa budućnošću (FOTO) - politehnicka pozarevac - rodjendan
Politehnička škola – u korak sa budućnošću (FOTO)

Požarevac

Događaji

Politehnička škola – u korak sa budućnošću (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačka Politehnička škola proslavila je 29 godina od osnivanja.Od grada je za rođendan dobila novi kabinet za informatiku i računarstvo

Svečanost je započela otvaranjem kabineta, a crvenu vrpcu simbolično su presekli Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika i Darko Radovanović, direktor Politehničke škole u Požarevcu.

 
Ovaj kabinet za informatiku finansirala je lokalna samouprava u vrednosti od milion dinara. Moramo naglasiti da smo u godinama koje su iza nas ulagali, kako u druge škole, tako i u Politehničku školu. Podsetiću na neke investicije kao što je zamena poda u fiskulturnoj sali, zamena sanitarnih čvorova, nabavka automobila i još mnogo stvari koje su u funkciji obezbeđivanja boljih uslova za obrazovanje stručnog kadra i učenika ove škole“, istakao je Pavlović.

 


Direktor Politehničke škole zahvalio se lokalnoj samoupravi i naglasio da je, kada je reč o informacionim i komunikacionim tehnologijama, opremljenost ove škole na visokom nivou.

"Sva ova oprema koja je kupljena sredstvima iz budžeta grada nam je potvrda da će u narednom periodu kvalitet nastave biti još bolji. Tehnička opremljenost škole uz izuzetnu stručnost kadra daje  nam prostor i mogućnost da ispratimo najnovije trendove kada su u pitanju informacione tehnologije i da ih uspešno implementiramo u proces obrazovanja. Škola je veoma aktivna u procesu digitalizacije i bila je jedna od prvih koje su uzele učešće u pilot projektu Ministarstva prosvete, a to je testiranje primene elektronskog dnevnika“, kazao je Radovanović i naglasio da već treću školsku godinu profesori ove škole koriste elektronske dnevnike.

 

On je podsetio da je Politehnička škola akreditovani ECDL test centar sa tri licencirana predavača, što joj omogućava da u okviru dopunske delatnosti pruža kandidatima obuku iz oblasti informacionih tehnologija razlitičih nivoa, a  još bitnije je da svaki učenik koji završi razred sa ocenom 4 ili 5 iz predmeta Računarstvo i informatika, automatski stiče uslov za dobijanje ECDL sertifikata koji je priznat u EU.
Nakon  razgledanja kabineta, u holu škole gostima su prezentovana nova nastavna sredstva: simulator vožnje automobila koji se koristi za obuku učenika saobraćajne struke  i  interaktivni displej na dodir, velike dijagonale, koji se koristi u multimedijalnoj nastavi.

 Posetioci su bili u prilici da pogledaju i izložbu radova učenika koji su učestvovali na likovnoj koloniji u organizaciji ove obrazovne ustanove.

Svečanost je nastavljena u fiskulturnoj sali. Direktor škole pozdravio je brojne goste a potom sumirao rezultate iz  prethodne školske godine, sa posebnim akcentom na postignuća učenika.

Na republičkom takmičenju elektrotehničkih škola za obrazovni profil elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, čiji su bili domaćin, učenici ove požarevačke škole ostvarili su zapažene rezultate - Marko Joksimović je osvojio prvo, a Jovan Radovanović drugo mesto, a za najbolje mentore proglašeni su nastavnici Milica Obrenović i Biljana Pajić Čavić. 
Ti rezultati su Politehničkoj školi doneli prvo mesto u generalnom plasmanu na ovom takmičenju. 

>>POLITEHNIČKOJ ŠKOLI PRVO MESTO<<

Na republičkom takmičenju saobraćajnih škola održanom u Vranju, Politehničku su predstavljali Filip Stević, Nikola Bulutić, Aleksandar Milovanović, Dalibor Todorović i Dušan Dimić, i u generalnom plasmanu osvojili drugo mesto. 


„U oba područja rada u kojima obrazujemo učenike, Politehnička škola je pozicionirana u samom vrhu  na državnom nivou, što je pokazatelj kvaliteta rada u našoj školi kada je obrazovni proces u pitanju“, rekao je Radovanović.


 Pored toga, njihovi učenici su ostvarili dobre rezultate iz engleskog jezika, srpskog jezika i književnosti, istorije, zatim na takmičenju recitatora, sportskim takmičenjima i takmičenju iz prve pomoći. 

Učenici i nastavnici Politehničke škole su izuzetno aktivni i u okviru vannastavnih aktivnosti. Treba posebno izdvojiti dramsku sekciju, likovnu koloniju, večeri engleskog jezika...

>>OSLIKAVANJE ZIDA ZA DAN ŠKOLE<<

Politehnička škola je tokom godine  ulagala u nabavku nastavnih sredstava. Tokom letnjeg raspusta kompletno je renoviran mašinski kabinet, koji je opremljen računarima, LCD televizorom i novim alatima. 
Na početku školske godine nabavljeno je vozilo marke „Opel korsa“ za obuku učenika saobraćajne struke. U više faza zamenjena je skoro komletna rasveta u školi, a nabavljen je i simulator vožnje koji će koristiti učenici pre nego što sednu u prave automobile.

Sva ova ulaganja, po Radovanovićevim rečima,  imaju za cilj da obezbede uslove učenicima i nastavnicima da i u narednom periodu ostvaruju izvanredne rezultate. 

U okviru Erasmus + projekata mobilnosti, Politehničkoj školi odobren je projekat  „Savremeni trendovi u obrazovanju“. 


U toku ove školske godine četiri nastavnika naše škole posetiće partnersku školu „Kadikoj Goztebe“ u Instanbulu i u toku jedne radne nedelje razmeniti iskustva sa kolegama iz Turske“, najavio je direktor.

 


 Tokom svečane akademije uručena su priznanja zaposlenima koji su ostvarili zapažene rezultate u školskoj 2018/2019. godini, kao i jubilarne nagrade zaposlenima koji su stekli uslov za nagrađivanje u kalendarskoj 2019. godini.

 


 

U nastavku programa publici se predstavila dramska sekcija škole kraćim prikazom.

 

Na samom kraju učenice muzičke sekcije izvele su čuvenu pesmu „Bitanga i princeza“.


Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top