POLJOPRIVREDNICI: Bez konkretnog dogovora sa ministrom

Požarevac

Poljoprivreda

POLJOPRIVREDNICI: Bez konkretnog dogovora sa ministrom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Članovi sedam poljoprivrednih udruženja koji su juče prisustvovali sastanku u ministarstvu nezadovoljni su ishodom, jer kako kažu “ishod je da nema ishoda”.

Podsećamo da poljoprivrednici traže od ministra da ispuni zahteve koji su dogovoreni sa prethodnom ministarkom Jelenom Tanasković - još uvek nisu isplaćene subvencije za sertifikovano seme od 17.000 dinara, za junice od 100.000 po grlu, parcele nisu upisane u „eAgrar“ na osnovu izjave i po drugom osnovu, nije regulisan rad robne berze i zaustavljen nekontrolisan uvoz mleka.

Kako je za E-Braničevo rekao Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednika “Stig”, na prvom sastanku ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović bio je neupućen u dogovore sa prethodnom ministarkom, a sada kaže kako ima dobru volju, ali nema para u budžetu.

“Predlaže nam da idemo na javno slušanje Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije koje bi trebalo da bude održano sledeće nedelje. To javno slušanje služi za rebalans budžeta kojim bi se obezbedila sredstva”, kaže Savić.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, ministar je istakao da su proizvođači i država na istoj strani, ali da bi se došlo do sitematskih rešenja neophodno je da se sprovedu sve zakonske procedure i da postoji obostrano razumevanje.

To Top