Poljoprivrednici Braničeva čekaju odgovor predsednika države

Braničevo

Poljoprivreda

Poljoprivrednici Braničeva čekaju odgovor predsednika države

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Stig“ sa poljoprivrednicima iz celog Braničevskog okruga zakazalo je protestnu vožnju sa blokadom saobraćaja za utorak 21. jun, međutim, još uvek je neizvesno da li će protest biti održan.

Po rečima Nedeljka Savića, predsednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Stig“, nakon protesta koji je održan 14. juna kontaktirali su ih iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Tražili smo prijem sutra kod predsednika države i rekli su nam da će pokušati da nam zakažu sastanak. Pristajemo i na kompromis, da razgovaramo sa šefom kabineta predsednika ukoliko je predsednik zauzet. Samo ukoliko se desi da dobijemo termin za sastanak neće biti održan protest“, kazao je Savić za E-Braničevo.

Iz Ministarstva poljoprivrede im je rečeno da će Republička direkcija za robne rezerve u toku nedelje izaći sa cenom pšenice, ali to nije dovoljan razlog da se odustane od protesta.

Podsećamo, poljoprivrednici iz Braničevskog okruga održali su protest prošlog utorka, 14. juna. Kolona traktora krenula je u 9 časova iz Bratinca, a oko 10 časova članovi udruženja prošli su centrom Požarevca i nastavili ka mostu na Moravi, gde su blokirali saobraćaj i tako prekinuli vezu koja Istočnu Srbiju spaja sa prestonicom. Isti je plan i za protest koji je najavljen za 21. jun.

>>POLJOPRIVREDNICI BRANIČEVA BLOKIRALI PUT, TRAŽE RAZGOVOR SA VUČIĆEM<<

To Top