Pomozimo maloj Požarevljanki da progleda

Požarevac

Život

Pomozimo maloj Požarevljanki da progleda

Foto: Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Tromesečna Ana Kuzmanović rođena je sa retkom bolešću i slepa je od rođenja.

Prvobitna dijagnoza je bila „Anophthalmia", veoma retka kongenitalna anomalija oka,  i pretpostavilo se da je dete rođeno bez očnih jabučica. Međutim, posle izvesnog vremena roditelji su primetili da u očnoj duplji ima „nečeg" i potražili su drugo mišljenje u Londonu u „Moorfields eye hospital", gde su joj urađeni svi pregledi i data druga dijagnoza  - „Bilateral Microphthalmia" (male oči).

„Lekari su nam preporučili tretman, odnosno terapiju Hydrogel expansion, kako bi se sačuvale očne duplje i uradila protetika, a kasnije eventualno operacija na desnom oku na kome je očuvan očni nerv. Pomenuti tretman traje od 3 do 6 meseci i košta 15.000 funti, oko 16,7 hiljada evra. Ova metoda se ne radi u Srbiji", rekla je Jelena Kuzmanović, majka male Ane, za portal  E-Braničevo.

Kuzmanovići nisu u mogućnosti da sami obezbede novac za lečenje i potrebna im je pomoć ljudi dobre volje, jer su lekari u Londonu preporučili da se hitno krene sa tretmanom dok se kosti glave formiraju, kako bi se sačuvao izgled lica.

Anina mama je rekla da 4. jula dolaze iz Londona u Požarevac kako bi devojčica primila vakcine i da bi se zavšila genetička ispitivanja i administracija vezana za lečenje.

Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na račun Jelene Kuzmanović kod

UNI CREDIT BANKE
Dinarski 170001049346000014
Devizni IBAN RS 35170001049346000111
             SWIFT. BACXRSBG

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top