Poništen konkurs za medije u Žabarima

Žabari

Društvo

Poništen konkurs za medije u Žabarima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Žabari donela je 1.oktobra odluku o poništavanju javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta ove opštine radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

U obrazloženju se navodi da je razlog za donošenje ove odluke to što nije došlo do formiranja komisije iz reda nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika, te samim tim nisu stvoreni uslovi za realizaciju konkursa u roku od 90 dana, od dana zaključenja istog.

Odluku pogledajte OVDE.

Iako je odluka o poništavanju doneta prvog dana oktobra, ona je objavljena na opštinskom sajtu 22.oktobra, a mediji koji su konkurisali o tome još nisu zvanično obavešteni.

Podsećamo da je ove godine opština Žabari prvi put  raspisala konkurs za medije ali, po svemu sudeći, do kraja godine neće biti dovoljno vremena da se raspiše novi konkurs i podeli novac opredeljan za informisanje.

Ovo nije prvi medijski konkurs koji je u Braničevskom okrugu “pao” zbog komisije. To se nedavno desilo sa požarevačkim konkursom, ali je grad ipak raspisao novi koji još nije okončan.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top