Ponovljeni izbori u Požarevcu i Ždrelu, kako je glasala većina?

Braničevo

Društvo

Ponovljeni izbori u Požarevcu i Ždrelu, kako je glasala većina?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U nedelju, 23. januara, ponovljeno je glasanje na referendumu o promeni Ustava Srbije u delu pravosuđa na dva biračka mesta u Braničevskom okrugu.

Na ponovljenom glasanju, na glasačkom mestu 31 u Hali sportova u Požarevcu, pravo glasa je imao 1.181 glasač, a na glasanje su izašla 174 glasača. Odgovor „da“ zaokružila su 134 glasača (77%), „ne“ je glasalo 20 (11.5%), dok je nevažećih listića bilo 20. Glasanje je proteklo bez nepravilnosti, kažu iz Gradske izborne komisije za E-Braničevo.  

Na biračkom mestu 16 Dom kulture Ždrelo, na području opštine Petrovac na Mlavi, glasačko pravo imala su 824 građana, a biračko pravo iskoristila su 282 glasača. Za promenu Ustava u oblasti pravosuđa glasalo je 260, protiv 17 glasača, a nevažećih listića bilo je pet. Iz Opštinske izborne komisije Petrovac na Mlavi kažu da je glasanje proteklo bez problema i da nisu uočene nepravilnosti.

Izveštaj o ukupnim rezultatima referenduma na teritoriji grada Požarevca i opštine Petrovac, GIK i OIK doneće kada protekne rok za podnošenje prigovora, odnosno 48 časova od trenutka zatvaranja glasačkog mesta.

Podsećamo da je juče glasanje ponovljeno u još četiri grada u Srbiji – na četiri biračka mesta u Trsteniku i na po jednom u Nišu, Čačku i Bačkoj Topoli.

To Top