Ponuda ribe dobra,  a potražnja...

Požarevac

Društvo

Ponuda ribe dobra, a potražnja...

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Reporter E-Braničeva posetio je danas požarevačku pijacu i evo šta smo zabeležili...

Prodavci ribe na požarevačkoj pijaci „Krug“ očekuju dosta posla u narednih 40 dana. Ponuda ribe je raznovrsna, za svačiji ukus, ali ne znamo da li je i za svačiji džep.

Kilogram živog šarana, uglavnom najtraženije ribe u ribarnicama, košta  469 dinara, za girice ili papaline trba izdvojiti 149 dinara, za skušu 300, oslić 400, pastrmku 580 dinara, dok kilogram somovine košta 600 dinara. 

Od ostalih vrsta riba tu je i tostolobik koji košta 320 dinara, a ubedljivo najskuplja je kečiga 800 dinara po kilogramu.

Za one manje spretne u kuhinji ili one kojima vreme nedostaje,  tu su riblje pljeskavice i štapići koji koštaju 300 dinara.  

Prema dosadašnjem iskustvu podavaca najveće gužve su pred Svetog Nikolu jer je veliki broj svečara u požarevačkom kraju.

Ako ste rešili da se pridržavate pravila, strogo se posti na vodi sredom i petkom, dok je ponedeljkom, utorkom i četvrtkom dozvoljeno koristiti ulje i vino, a subotom i nedeljom i ribu. Najstrožiji post je 6. januara na Badnji dan, kada se posti na vodi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top