potpisan-ugovor-ministarstva-energetike-i-opstine-zagubica

Žagubica

Događaji

Potpisan ugovor ministarstva energetike i opštine Žagubica

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo sredstva za kompletno rekonstruisanje O.Š. “Jovan Šerbanović” u Krepoljinu.

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo sredstva za kompletno rekonstruisanje O.Š. “Jovan Šerbanović” u Krepoljinu.

 

Sredstva su deo projekta unapređenja Energetske efikasnosti u opštini Žagubica.

 

Ugovor su potpisali ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i pomoćnik predsednika opštine Žagubica Dušan Milosavljević.

 

„Energetska efikasnost predstavlja jednu od najvećih šansi Srbije, bez ikakve sumnje i jedan ogroman rezervoar u kome Srbija može da uštedi i obezbedi dodatnu energetsku sigurnost i stabilnost.

 

To su prioriteti ministarstva rudarstva i energetike i Vlade Srbije koji promovišu energetsku efikasnost, stvaraju zakonodavni okvir i preduslove kako bi se ona u Srbiji razvijala, a samim tim i  realizovali projekti lokalnih samouprava”, kazao je ministar Antić.  

 

Iz budžetskog fonda Ministarstva rudarstva i energetike za projekat unapređenje Energetske efikasnosti za 15 lokalnih samouprava, izdvojeno je 125 milona dinara, a lokalne zajednice su sufinansiranjem učestvovale sa po minimum 30 odsto sredstava.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top