Potpisani ugovori o finansiranju sportskih udruženja

Veliko Gradište

Događaji

Potpisani ugovori o finansiranju sportskih udruženja

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, potpisao je ugovore o finansiranju i sufinansiranju programa iz oblasti sporta sa sportskim udruženjima sa teritorije opštine.

Simbolično, za potpisivanje ugovora izabrana je nova, moderna sportska hala na Srebrnom jezeru, kako bi se nosioci sportskih aktivnosti i sportski radnici upoznali sa sadržajem koji će u narednom periodu koristiti, a koji već sada treniraju oko 1.000 dece.

“Budžet pre svega usmeravamo da zaštitimo građane naše opštine, ali još jednom se potvrđuje ono što često i s ponosom ističem – niti manje opštine, niti razvijenijeg sporta. Naš budžet je 700 miliona, od toga se 53 miliona odvaja za sport, što čini 7,2 odsto, dok je u Evropskoj uniji to 6,4 odsto. Vidite da smo se zaista posvetili sportu, da probamo da održimo to na nivou koji imamo i podignemo, ako možemo, za jednu stepenicu više“, rekao je Milić.

Ugovore su potpisala 32 nosioca programa za 37 prijava, za šta je raspodeljeno 25 miliona dinara, uglavnom za takmičarske i dodatne programe, kako je saopštio direktor Sportskog centra i predsednik Komisije za finansiranje programa, Saša Branković.

Novoizgrađena hala

Svečano otvaranje hale najavio je predsednik opštine za kraj meseca, uz promociju knjige posvećene četrdesetogodišnjici osvajanja titule prvaka Jugoslavije u odbojci što će, ujedno, biti i povod da se okupe odbojkaške legende koje su pronele ime ovog grada više nego bilo ko drugi, kako je rekao Dragan Milić.  On je potvrdio i dogovor sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, Zoranom Gajićem i selektorom naše reprezentacije, Bobom Kovačem, o namerama za pripremu nekih od kategorija reprezentacije kao i značajnijih takmičenja na Srebrnom jezeru.

Da se u sport ulaže i planira potvrđuje i završetak nekih bitnih investicija u sportu kao što su održavanje sportskih objekata – hale na jezeru i u gradu, hale Gimnazije, u školi u Majilovcu i nove sportske hale u dečjem vrtiću. Pored toga, najavljen je i završetak dve prateće teretane i asfaltiranje prilazne ulice ispred nove hale.

U toku je i izrada projekta zatvorenog sportsko-rekreativnog bazena u samoj blizini hale čiji se završetak očekuje za nekoliko meseci ulaganjem sredstava Ministarstva turizma u visini od dva miliona evra.

U samom gradu finalizira se uređenje svlačionica na fudbaskom terenu, sa asfaltiranim parking prostorom, za čiju izgradnju je od Evropske unije dobijeno oko 150 hiljada evra, a koja će činiti jedan od lepših sprotskih kompleksa za pripreme i održavanje takmičenja.

U naselju Sirakovo urađeno je proširenje terena čime je rešen dugogodišnji problem fudbalskog kluba tog sela.

I na kraju, kao suština finansiranja programa istaknut je cilj da se kroz dodeljena sredstva omogući funkcionisanje klubova, da se ne gase, a kao zadatak zacrtano otvaranje bar još jednog novog kluba kako bi se što više dece uključilo u sportske aktivnosti.

To Top