Potpisivanjem memoranduma do kvalitetnijeg obrazovanja (FOTO)

Požarevac

Događaji

Potpisivanjem memoranduma do kvalitetnijeg obrazovanja (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Gradskom zdanju potpisan Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“.

Kroz partnerstva na nacionalnom i lokalnom nivou teži se pružanju integrisane podrške deci i porodicima, obezbeđivanju razmeni znanja, iskustva, dobre prakse, kao i pridavanju važnosti socijalnoj i obrazovnoj inkuziji, posebno deci  iz osetljivih društvenih grupa.

Projekat „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ realizuju Centar za interaktivnu pedagogiju (CIP) u saradnji sa Dečijom fondacijom „Pestaloci“  iz Švajcarske, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pored Prokuplja i Šapca, Požarevac je grad koji će u narednom periodu raditi na unapređivanju obrazovanja, upisnih politika, jačanju kapaciteta nacionalnih i lokalnih uprava, kompetenciji zaposlenih kao i kompetenciji roditelja.

Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca

 „Širok je korpus delovanja onih koji su u ovaj projekat uključeni. Sve karike lanca - država, lokalna samouprava, prosveta, deca i roditelji postizaće bolje rezultate. Ovaj projekat je usmeren ka budućnosti, a svako slovo potpisanog memoranduma o saradnji iz ugla grada Požarevca će biti uvaženo i realizovano“, rekao je Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca.

Partneri na projektu su OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ „Dositej Obradović“  iz Požarevca.

Aleksandra Kalezić, koordinatorka ovog projekta, naglasila je da je ovo važan momenat za škole koje su uključene, a formiraće se lokalni tim koji će biti sastavljen od svih predstavnika relevantnih institucija koje će raditi na ostvarivanju kvalitetnog obrazovanja za svu decu.

Aleksandra Kalezić, kordinatorka projekta

„Grad Požarevac je prvi u Srbiji potpisao memorandum sa Centrom za interaktvnu pedagogiju, što znači da grad visoko ceni obrazovanje. Prethodnih godina je grad potpisao i protokol o saradnji sa ministarstvom o osnivanju učeničkih zadruga, tako da je ovaj memorandum još jedan od dokaza da grad prednjači u smislu obrazovanja, ne samo u ovom delu Srbije, nego u celoj društvenoj zajednici“, istakao je Veliša Joksimović, predstavnik školske uprave.

 

Veliša Joksimović, predstavnik Školske uprave

„Pestaloci“ je neprofitna organizacija koja nastoji da deci i omladini omogući pristup kvalitetnom obrazovanju, unapređivanju interkulturalne razmene i dijaloga između dece koja dolaze iz različigih kultura, govore različitim jezicima i razlikuju se po verskoj pripadnosti.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top