Požarevac dobio novog Viteza i Damu od reči

Požarevac

Kultura

Požarevac dobio novog Viteza i Damu od reči

Foto: Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“

How Good Of A Friend Are You Really?

Tutule su poneli Pavle Gardašević, učenik VI3, OŠ „Kralj Aleksandar Prvi'' i Anđela Živković, učenica VIII1, OŠ „Sveti Sava".

Tokom maja i juna, treći put zaredom u Narodnoj biblioteci „Ilija M.Petrović“ u Požarevcu, održano je takmičenje u „Mačevanju rečima". Odazvale su se sve osnovne škole iz  grada.

Deca iz OŠ „Sveti Sava'' „mačevala" su se 10. maja,a Vitez i Dama od reči od reči škole postali su Sava Stefanović III3  i Anđela Živković VIII1.

Osnovna škola „Desanka Maksimović" učestvovala je u „mačevanju" 21. maja, a  Vitez i Dama od reči škole  su Stefan Veličković III3 i Emilija Antić III 3.

Đaci Osnovne škole „Kralj Aleksandar Prvi" došli su na „mačevanje" 24. maja, a za Viteza i Damu od reči škole proglašeni su Uroš Vukasović II2 i Milja Mihajlović VI3.

Na Osnovnu školu „Vuk Karadžić" je došao red 31. maja, a  Vitez i Dama od reči škole postali su  Sergej Mihajlović VI3 i Elena Ilić VII2.

Deca iz Osnovne škole „Dositej Obradović" takmičila su se 4. juna, a Vitezom i Damom od reči škole proglašeni su Vuk Paunović VII4 i Aleksandra Simić VII3.

Polufinalisti iz svih škola takmičili su se za titulu najboljeg Viteza od reči i Dame od reči grada Požarevca.

„Svi Vitezovi i Dame dobili su na poklon od Biblioteke knjige i enciklopedije. Ostvarili smo naš cilj, da se deca kroz jednu socijalnu igru zabave u Biblioteci, nešto nauče i shvate koliko je potrebno biti načitan kako bi zasijao znanjem“, kažu u Narodnoj biblioteci „Ilija M.Petrović“ Požarevac.

„Mačevanje rečima" osmislile i realizovale su: Aleksandra Milenković i Slavica Vučinić, samostalne više knjižnjičarke Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top