Požarevac dodeljuje 70 stipendija za studente sa teritorije grada

Požarevac

Društvo

Požarevac dodeljuje 70 stipendija za studente sa teritorije grada

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentima čije je prebivalište na teritoriji grada Požarevca za period od deset meseci i to od 1. oktobra 2020. godine do 30. juna 2021. godine.

Broj studentskih stipendija utvrđen je prema raspoloživim budžetskim sredstvima za tekuću godinu, a grad će dodeliti ukupno 70 stipendija i to 58 za studente za prvi stepen visokog obrazovanja i 12 stipendija za studnete na drugom i trećem stepenu studija.

Pojedinačni mesečni iznos stipendije je 10.000 dinara na koji se ne plaća porez na dohodak građana. Pravo podnošenja prijava imaju studenti državnih fakulteta koji pohađaju studijske programe i dobijaju stručna zvanja navedena u konkursu bez obzira da li su nazivi visokoškolskih ustanova u različitim gradovima na teritoriji Republike Srbije isti, odnosno slični nazivu visokoškolske ustanove navedene u konkursu.

Pravo na dodelu stipendije imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivačRepublika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samoprave, koji su redovno upisani u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz bužeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na teritoriji grada Požarevca i postignutu prosečnu ocenu najmanje 7,50.

Detaljnije o roku i načinu prijave na konkurs možete pogledati OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top