Požarevac domaćin državnog prvenstva u triatlonu

Požarevac

Sport

Požarevac domaćin državnog prvenstva u triatlonu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na gradskom bazenu u subotu, 13. jula, biće održano prvenstvo Srbije u “Super sprintu” koje organizuje Triatlon savez Srbije.

Milan Jović, član Gradskog veća, istakao je da se ovakvo državno prvenstvo po prvi put održava u Požarevcu.

„S obzirom na to da smo stvorili uslove, pre svega mislim na sportsku infrastrukturu, izradnju atletskog stadiona, rekonstrukciju otvorenog bazena, sada možemo da organizujemo jedno takvo takmičenje i trudićemo se da tako bude i u budućnosti“, kaže Jović.

Katarina Žegarac Ilić predsednica plivačkog udruženja „Tri swim“ kaže da je njihovo udruženje tehnički organizator takmičenja i da je do sada prijavljeno više od 100 takmičara, članova triatlon klubova, u svim uzrasnim kategorijama oba pola, od pionira do seniora. Svi takmičari dobiće medalje u zavisnosti od kategorije u kojoj učestvuju. Takođe na programu će biti i štafeta.

Triatlon discipline biće plivanje, biciklizam i trčanje. Od 8 do 10 sati biće održana „Otvorena vrata Triatlona“ kada će zainteresovana deca uzrasta od 7 do 12 godina moći da posete jedan ili dva trening časa po njihovoj želji.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom grada Požarevca, u saradnji sa Sportskim savezom grada, Sportskim centrom, kao i Srpskim triatlonom kao nacionalnim savezom.

Predviđeno je da takmičenje traje od 10 do 15 časova, nakon čega će biti dodeljene nagrade. Bazen tog dana u vremenskom periodu održavanja takmičenja neće raditi za posetioce.

 

To Top