Požarevac domaćin manifestacije „Sportske igre mladih“ (FOTO)

Požarevac

Događaji

Požarevac domaćin manifestacije „Sportske igre mladih“ (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ova manifestacija već osam godina osnovcima i srednjoškolcima iz Srbije omogućava potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u sledećim sportskim disciplinama - atletici, odbojci, basketu, fudbalu, a najmlađi igraju između dve vatre.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, otvorio je ovogodišnje „Sportske igre mladih“ i iskazao zadovoljstvo zbog toga što se one održavaju baš u Požarevcu.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

,,U organizaciji Sportskih igra mladih, grada Požarevca i Sportskog saveza, danas se održavaju male olimpijske igre, gde učestvuju naša deca, naši učenici. Grad Požarevac je uvek vrlo rado bio domaćin ovih igara i trudićemo se da tako bude i u budućnosti.  Ovo je zaista jedna lepa manifestacija, gde mladi mogu da se druže, ali i takmiče“, rekao je Pavlović i dodao da grad u budućnosti planira niz kulturnih i sportskih aktivnosti za decu.

 

Učesnici igara

Sportski pozdrav deci poželeli su, pored gradonačelnika, Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport, Marija Mihajlović, predsednica „Dunav osiguranja Sportskih igara

mladih Srbije“, Daliborka Delibašić, PR menadžerka, Dragan Ćirić, koordinator i Nemanja Crnić, sportski direktor.

Daliborka Delibašić, PR menadžer

Delibašić je navela je da je glavna novina ove godine to što su obezbeđene medalje za prva tri mesta, a do sada su ih dobijali samo prvoplasirani.

,,Pored toga obezbeđene su i majice koje će im ostati lepa uspomena na današnji dan, a oni koji budu bili najbolji idu na regionalno takmičenje. Ono što o čemu svi oni maštaju i najviše žele jeste odlazak na veliku međunarodnu završnicu gde dolaze i naši drugari iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To je nekih nedelju dana u Splitu, ali ne predstavlja samo sportski događaj, već druženje i mini letovanje“, izjavila je ona.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, koja ove godine proslavlja 25 godina. Tim povodom gradonačelniku Požarevca uručen je sat na poklon.

Gradonačelnik dobio poklon

Igre su tokom godina postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Značajno je napomenuti da je Udruženje za sport i rekreaciju „Sportske igre mladih“ u decembru 2017. primljeno u članstvo u Sportskog saveza Srbije i u Savez za školski sport Srbije.

To Top