Požarevac domaćin međunarodnom turniru u stonom tenisu

Požarevac

Sport

Požarevac domaćin međunarodnom turniru u stonom tenisu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Međunarodni turnir u stonom tenisu „Požarevac open“ biće održan u subotu, 14. maja, u Hali sportova u Požarevcu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Milan Jović, član Gradskog veća Požarevca zadužen za sport, istakao je da grad podržava organizaciju turnira.

„Grad je od samog početka, odnosno od prvih razgovora sa Stonoteniskim savezom Srbije i sa predsednikom Aleksandrom Karakaševićem, dao punu podršku ideji organizovanja jednog ovakvog turnira u našem gradu, sa međunarodnim karakterom“, naveo je Jović i dodao da će verovatno i državno  prvenstvo mlađih kategorija u stonom tenisu da se organizuje u Požarevcu.

Na turniru će biti pet takmičarskih kategorija, apsolutna kategorija u kojoj mogu učestvovati svi registrovani i neregistrovani igrači svih uzrasta, kategorija od 40 do 50 godina, od 50 do 60 godina, od 60 do 70 i kategorija iznad 70 godina.

Za sada je prijavljeno više od 60 učesnika, a danas je zadnji dan za prijavu. Nagrada za apsolutnu kategoriju, ukoliko je u pitanju prvo mesto, iznosi 24.000 dinara, druga nagrada je 14.000 dinara, dok treće i četvrto mesto dobijaju po 8.000 dinara. U svim ostalim kategorijama prvoplasirani dobija 8.000 dinara, a finalista 4.000 dinara.

„Trenutno su u Srbiji male novčane nagrade na turnirima, ali smo uz pomoć grada, Sportskog centra i Sportskog saveza obezbedili da to bude na nekom višem nivou. Nadamo se da će zaživeti i tokom godina postati masovniji“, naveo je Ivan Krstić, član Organizacionog odbora stonoteniskog turnira.

Deset takmičarskih stolova biće raspoređeno u Hali sportova, a takmičari će imati priliku da se zagreju pred meč u maloj sali.

Turnir počinje u 10.30 časova, a koliko će trajati zavisi od broja prijavljenih ekipa. Očekuje se da će finale biti odigrano oko 17 časova.  

„Nadam se da ćemo uspeti da organizujemo jedno veliko međunarodno takmičenje i tako dokazati da smo tim koji radi za ovaj grad i omladinu, kako bi doprineo razvoju sporta u gradu“, kazao je direktor Sportskog centra, Tomica Stojanović.

On je još napomenuo da je ulaz slobodan.

To Top