Požarevac dvanaesti put najhumaniji grad

Požarevac

Događaji

Požarevac dvanaesti put najhumaniji grad

Foto: Crveni krst Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovana je svečanost u Crvenom krstu Srbije na kojoj su najuspešnijim gradovima i opštinama, odnosno organizacijama Crvenog krsta, zaslužnim za omasovljavanje i organizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi tokom prošle godine, dodeljena najviša priznanja.

Zahvaljujući organizaciji Crvenog krsta Požarevac i dobrovoljnim davaocima krvi, grad Požarevac je po 12. put za redom zavredeo titulu „Najhumaniji grad“ u Republici Srbiji u 2021. godini sa dostignutim nivoom davanja krvi od 5,35%.

Plaketu je uručila Verica Lazić, savetnica za zdravstvo i socijalna pitanja predsednika Republike Srbije. U ime svih dobrovoljnih davalaca krvi grada Požarevca plaketu je primio Mile Blagojević, predsednik sindikata PD “Prim“ i višestruki dobrovoljni davalac krvi, koji je ove godine 100 puta dao krv.

Plaketu primio Mile Blagojević

„Svim dobrovoljnim davaocima krvi čestitamo Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi i zahvaljujemo se što redovno daju krv. Hvala za doprinos obezbeđivanju rezerve krvi za sve ljude, koji se leče u sistemu zdrastvene zaštite Republike Srbije“, poručili su iz požarevačke organizacije.

To Top