Požarevac podstiče poljoprivredne proizvođače

Požarevac

Društvo

Požarevac podstiče poljoprivredne proizvođače

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalna samouprava u Požarevcu raspisala je javni konkurs za sprovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Predmet javnog konkursa su podsticaji za sufinansiranje kamate za dinarske poljoprivredne kredite, uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu davanja vrednosti kroz preradu proizvoda i održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta.

Podnosioci zahteva (fizička lica) pod tačkom sufinansiranje kamate za poljoprivredne kredite i tačkom osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja imaju pravo da učestvuje u okviru dva podsticaja, ostali imaju pravo na jedan podsticaj po zahtevu.

Maksimalni podsticaj po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu ne može biti veći od 300.000 dinara. Minimalni zbirni iznos računa o kupljenoj investiciji po zahtevu ne može da iznosi manje od 30.000 dinara.

Konkursna dokumentacija za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva predaje se u pisarnici Gradske uprave Grada Požarevca (kancelarija broj 9).

Za sve informacije u vezi konkursa možete se obratiti Odseku za poljoprivredu na telefonski broj 012/539 686.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top