POŽAREVAC: Posle dužeg vremena skoro svi respiratori u kovid zoni slobodni

Požarevac

Društvo

POŽAREVAC: Posle dužeg vremena skoro svi respiratori u kovid zoni slobodni

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 67 pacijenata sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. Kovid 19 je potvrđen kod dve trećine, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

U nedelju, 21. februara, u crvenoj zoni imali smo četiri prijema u bolnicu, ali je u petak i subotu taj broj bio znatno veći - između 8 i 10 pacijenata dnevno. Lepa vest je da jutros nismo imali nijednog intubiranog pacijenta na respiratoru, dok je troje njih na neinvazivnoj ventilaciji (NIV)“, saopštili su iz kovid bolnice Požarevac.

Klinička slika hospitalizovanih se malo popravlja, uglavnom je srednje teška, ali je oko 50 odsto pacijenata i dalje na kiseoniku. Juče je u crvenoj zoni preminuo muškarac iz Požarevca, 1946. godište.

Trenutno je infekcija potvrđena kod troje zaposlenih u požarevačkoj bolnici, ali niko od njih nije na bolničkom lečenju.

Generalno,  uočava se ujednačeni broj obolelih, bez primetnog smanjenja. Zato je važno da i dalje poštujemo sve mere zaštite jer je to jedini put da smanjimo i prekinemo lanac zaraze koronavirusom i vratimo se normalnom načinu života. Izbegavajte okupljanja u zatvorenom prostoru, nosite maske i vakcinišite se, to je poruka svih zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac,“ navodi se u saopštenju.

U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 137 lica.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top