Požarevac slavi Dan državnosti

Požarevac

Događaji

Požarevac slavi Dan državnosti

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Polaganjem venaca na spomenik knezu Milošu Obrenoviću i prijemom u svečanim salonima obeležen Dan državnosti i Dan ustavnosti u Požarevcu.

Na praznik Sretenje, 15.februara, širom Srbije proslavljaju se dva značajna istorijska događaja – sećanje na dan kada je 1804. godine podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i dan kada je istog datuma 1835. donet je prvi moderni ustav Srbije.

Prijem povodom Dana državnosti

>>DANAS SLAVIMO PRAZNIK SRETENJE I DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE<<

Praznik je u Požarevcu obeležen najpre polaganjem venaca na spomenik knezu Milošu u Gradskom parku, a potom je u zgradi Načelstva održan svečani prijem.


Polaganje venaca na spomenik knezu Milošu

Danas kada je Srbija svakim danom sve uspravnija, po rečima Baneta Spasovića, gradonačelnika Požarevca, došlo je vreme da joj se pomogne time što je nećemo napustiti sada kada se oporavlja, kaže on i ističe:

„Potomci onih, koji su prošli Albansku golgotu, iznureni se vraćali jurišom u domovinu sa uzvikom „Srbija“ na usnama, poslednjih decenija odlaze zbog više para iz svoje otadžbine zauvek. Poslednjih nekoliko godina došli smo do toga da ostanak u Srbiji više nije stvar žrtvovanja boljeg života, već strpljenja da bolji život dođe. Ujedinjeni grabeći krupnim koracima ka stabilnoj ekonomiji, ne smemo odustati na nekoliko metara do cilja“, poručio je Spasović na prijemu povodom Dana državnosti.

Svečanost je upotpunjena prigodnim muzičkim programom. Gradski ženski hor „Barili“ izveo je himnu „Bože pravde“ i dve pesme – „Oj Srbijo“ i „Vostani Serbije“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top