Požarevac stipendira 70 studenata

Požarevac

Društvo

Požarevac stipendira 70 studenata

Foto: Pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće grada Požarevca raspisalo je Konkurs za dodelu stipendija studentima čije je prebivalište na teritoriji grada Požarevca.

Stipendiranje će biti sprovedeno za period od deset meseci, od 1. oktobra 2019. godine do 30. juna 2020. godine i za septembar 2020. godine.

Broj studentskih stipendija je utvrđen prema raspoloživim sredstvima u budžetu grada Požarevca za tekuću godinu i biće dodeljeno ukupno 70 stipendija. Prema godini studija i postignutom uspehu u toku studija, za prvi stepen visokog obrazovanja grad dodeljuje 56 stipendija studentima deficitarnih zanimanja, a za drugi i treći stepen visokog obrazovanja  ukupno 14 stipendija.

Pravo podnošenja prijava imaju studenti državnih fakulteta koji pohađaju smerove, studijske programe, odnosno dobijaju stručna zvanja navedena u konkursu, bez obzira da li su nazivi visokoškolskih ustanova u različitim gradovima na teritoriji Republike Srbije, isti odnosno slični nazivu visokoškolske ustanove navedene u konkursu. Odluku o dodeli stipendija donosi Gradsko veće grada Požarevca na osnovu predloga konačne rang liste sačinjene od strane Komisije za utvrđivanje uslova, načina, kriterijuma i postupka stipendiranja lica na teritoriji Grada Požarevca.

Gradsko veće grada Požarevca je utvrdilo pojedinačni mesečni iznos stipendije u iznosu od 10 hiljada dinara, na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana, a koji će grad Požarevac finansirati iz budžeta, kao davalac stipendije, po donošenju odluke o budžetu Grada Požarevca za 2020. godinu.

Pravo na dodelu stipendija, u skladu sa zakonom, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su redovno upisani u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju postigli prosečnu ocenu najmanje 7,50 i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Požarevca.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od I do V (i VI) godine osnovnih studija i studenti drugog i trećeg stepena studija koji nemaju status apsolventa, nisu u radnom odnosu, koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog ili trećeg stepena i ukoliko ispunjavaju ostale uslove u skladu sa zakonom i odlukom.  Stipendije se dodeljuju po kriterijumima utvrđenim odlukom o utvrđivanju uslova, načina, kriterijuma i postupka stipendiranja lica na teritoriji grada Požarevca

Detaljnije o konkursu pogledajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top