POŽAREVAC: U kovid ambulanti 406 pregleda u ponedeljak

Požarevac

Zdravlje

POŽAREVAC: U kovid ambulanti 406 pregleda u ponedeljak

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Protekle nedelje broj novih slučajeva zaraze koronavirusom na dnevnom nivou kretao se i do 160, a u ponedeljak, 7. februara, u požarevačkoj kovid ambulanti potvrđeno je ukupno 120 novih slučajeva zaraze.

U petak, 4. februara, broj novozaraženih je bio 215, u subotu 143, a u nedelju 109. Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac, za E-Braničevo kaže da je manji broj pregleda u odnosu na prethodnu nedelju, ali da ta razlika nije velika.

,,Tokom jučerašnjeg dana bilo je 406 pregleda, od čega 120 novozaraženih pacijenata, a 13 je hospitalizovano. Trenutno je podjednako zastupljeno zaražavanje mladih i starih koji imaju više od 60 godina, te nema isticanja u pogledu  godina starosti “, kaže Stojković.

Po njenim rečima, pacijenti se uglavnom javljaju sa lakšim kliničkim slikama, a simptomi su zapušen nos, gušobolja, glavobolja i povišena temperatura. Kako kaže, manji broj je onih sa jačim kašljem i otežanim disanjem, odnosno simptomima koji zahtevaju bolničko lečenje.

Ona ističe da je u Požarevcu odličan odziv za vakcinaciju, te da je do ponedeljka, 7. februara, prvom dozom vakcinisana 31.981 osoba, drugom 30.098, a trećom 18.225. Ukupno 11 ljudi se juče prvi put vakcinisalo.

Stojković naglašava da nema čekanja ispred kovid ambulante, da je služba odlično organizovana i da pacijenti imaju na jednom mestu i laboratoriju, rendgen i pregled, pa ne moraju da idu sa jednog kraja grada na drugi, kao u drugim gradovima u Srbiji.

,,Na raspolaganju im je kovid čekaonica,  nalazi se prekoputa i uvek je otvorena, a odluka je na pacijentima da li će čekati u zatvorenom prostoru ili ispred“, naglasila je Stojković.

To Top