Požarevac ustupio zemljište, počinje izgradnja fabrike kafe

Požarevac

Događaji

Požarevac ustupio zemljište, počinje izgradnja fabrike kafe

Foto: EB

How Good Of A Friend Are You Really?

U Gradskoj upravi Požarevca danas je potpisan ugovor o otuđenju 40 ari zemljišta bez naknade u novoj industrijskoj zoni radi izgradnje fabrike kafe.

Ugovor su potpisali Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika i Aleksandar Milojković, direktor kompanije „Bambi Succes“.
Milojković je rekao da su razmatrali i druge lokacije u Srbiji, ali je na kraju doneta odluka da ova kompanija dođe u Požarevac jer je grad ponudio najbolje uslove na osnovu lokalnog ekonomskog plana.

Istakao je da će u prvoj fazi biti izgrađen pogon od 1600 kvadratnih metara sa kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou, dok će u drugoj fazi kapaciteti biti prošireni. Proizvodiće se tradicionalna i instant kafa. 
Ukupna vrednost ove investicije je tri miliona evra. U prvoj fazi posao će dobiti 22 radnika.
Zamenik gradonačelnika Požarevca zahvalio je što je Požarevac izabran za izgradnju fabrike uz želju da se što više građana zaposli. Dodao je da osim ove kompanije postoji interesovanje još nekoliko domaćih i stranih investitora za otvaranje pogona u Požarevcu.
Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac, rekao je da je ideja o izgradnji fabrike kafe nastala pre godinu dana i da se od tog dana dosta radilo kako bi se što pre stekli uslovi za izgradnju pogona.

Zahvalio se svim stručnim službama grada koje su omogućile da se za godinu dana steknu uslovi za potpisivanje ugovora i početak izgradnje.
 GRADI SE FABRIKA KAFE U POŽAREVCU  
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top