pozarevacka-bibliteka-u-projektu-inovatora

Požarevac

Kultura

Požarevačka bibliteka u projektu inovatora

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Cilj je jačanje kapaciteta biblioteka kao mesta gde se ne prikupljaju samo knjige, već se okupljaju građani – poručuju iz požarevačke biblioteke

Cilj je jačanje kapaciteta biblioteka kao mesta gde se ne prikupljaju samo knjige, već se okupljaju građani – poručuju iz požarevačke biblioteke

 

 

Poziv da bude učesnica tima bibliotečkih inovatora zemalja regiona, značajno je priznanje za Narodnu biblioteku „Ilija M. Petrović”.  

Projekat  INELI Balkans je započet u novembru prošle i trajaće do novembra 2017. godine.

 

Dvogodišnju edukaciju sprovodi mreža „Future Library” koja je pozvala bibliotekare iz balkanskog regiona da se priključe ovom programu.

 

INELI Balkans im omogućava razvijanje znanja iz menadžmenta, liderstva, novih tehnologija i projektnog menadžmenta, kako, bibliotekari, novim idejama, pravljenjem regionalne mreže i zajedničkim snagama radili na uspostavljanju biblioteka kao socijalno-društvenih ustanova.

 

„Pored unapređenja znanja i obuke iz klasičnih strukovnih veština, nova edukacija bi se bazirala na osnaživanju i stvaranju  jače pozitivne uloge biblioteka, doprinoseći dobroj informisanosti građana kroz slobodan pristup znanju, kulturi, informacijama i jačanju kapaciteta za učestvovanje u slobodnom negovanju i razvijanju kulture i obrazovanja.

 

.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top