Požarevačka Hitna pomoć dobila vrednu donaciju

Požarevac

Društvo

Požarevačka Hitna pomoć dobila vrednu donaciju

Foto: J.Radišić

How Good Of A Friend Are You Really?

Služba Hitne pomoći Doma zdravlja Požarevac dobila je donaciju u medicinskoj opremi i sredstvima za dezinfekciju u vrednosti od oko 600.000 dinara.

Prema rečima dr Jovane Radišić iz Hitne pomoći Doma zdravlja Požarevac, donacija nije slučajno stigla u požarevačku ustanovu. Naime, ona je prvo kontaktirala nemačku kompaniju „Renovabis“, kojoj je poslala molbu za pomoć. Zatim je sa njom stupila u kontakt humanitarna organizacija „Caritas Srbija“, koja pruža podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje u borbi protiv epidemije koronavirusa.

,,Mi smo u molbi naveli različitu medicinsku opremu koja nam je potrebna i dobili smo onu koja je neophodna u borbi protiv koronavirusa. Donaciju će koristiti samo služba Hitne pomoći Doma zdravlja Požarevac, što je nama veoma značajno“, rekla je dr Radišić za E-Braničevo i naglasila da je to samo prvi korak u nizu ka obezbeđivanju boljih uslova rada ove službe.

 

dr Jovana Radišić

Donacija uključuje merače nivoa šećera u krvi, merače pritiska sa stetoskopima, beskontaktne merače temperature, pulsne oksimetre, skafandere, zaštitne rukavice i alkohol.

Sredstva su prikupljena zahvaljujući organizacijama nemačkih katolika „Misereor“ i „Renovabis“, kao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj. Realizacija je sprovedena u koordinaciji nemačke kompanije „BEGECA Beratung – Beschaffung - Logistik gGmbH“, koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Ova donacija je deo šireg programa u okviru kojeg su Srbiji već donirane velike količine medicinske zaštitne opreme i higijenskih sredstava.

To Top