Požarevačke demokrate najavile bojkot sednice Skupštine

Požarevac

Saopštenja

Požarevačke demokrate najavile bojkot sednice Skupštine

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbornici Demokratske stranke u lokalnom parlamentu će bojkotovati narednu sednicu parlamenta zakazanu za sredu, 6. mart, kao i sve naredne sednice.

Demokratska stranka je kao osnivač Saveza za Srbiju, učestvovala u kreiranju “Sporazuma sa narodom” koji je proistekao iz jasno definisanih zahteva upućenih opoziciji na protestima “1 od 5 miliona”, koji se već više od dva meseca održavaju širom Srbije.

Jedan od ključnih zahteva građana koji protestuju i jedna od ključnih tačaka sporazuma jeste bojkot sednica lokalnih skupština - Skupštine AP Vojvodine, kao i Narodne skupštine, zbog jasne namere režima da onemogući bilo kakvu parlamentarnu debatu, ukine mogućnost vođenja demokratskih diskusija i obesmisli samu suštinu predstavničke demokratije, navodi se u saopštenju.

„Naši odbornici, poslanici i narodni poslanici su često bili najglasniji i najhrabriji borci za demokratiju u skupštinama u kojima su predstavljali građane i najoštriji kritičari vlasti na svim nivoima. Međutim, postavlja se pitanje legitimiteta koji svojim učešćem na sednicama dajemo skupštinama koje vlast pokušava da pretvori u paravan za urušavanje institucija.

Shodno tome, odbornici Demokratske stranke u lokalnom parlamentu će, kao i naše kolege odbornici i poslanici u svim predstavničkim telima u Republici Srbiji, bojkotovati narednu sednicu parlamenta zakazanu za sredu, 6. mart, kao i sve naredne sednice, a u skladu sa okolnostima i zaključcima navedenim u “Sporazumu sa narodom”.

Podsećamo, bojkotom sednica parlamenta naši odbornici ne prestaju da budu predstavnici naroda, već će se samo forma našeg budućeg delovanja promeniti. Naša odbornička grupa ostaje otvorena za sve predloge i sugestije građana uz pomoć kojih možemo da utičemo na aktuelnu politiku lokalne vlasti“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Požarevac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top