Požarevačke „hrabriše“ osvojile drugo mesto na festovalu u Velikoj Plani

Požarevac

Sport

Požarevačke „hrabriše“ osvojile drugo mesto na festovalu u Velikoj Plani

Foto: KK „Požarevac 92"

How Good Of A Friend Are You Really?

Treći ovosezonski sportsko – rekreativni festival „MALI HRABRIŠA" održan je proteklog vikenda u Velikoj Plani, a završni festival zakazan je za 22.decembar u Požarevcu.

Uigrana ekipa srdačnih i preduzimljivih ljudi, predstavnika lokalne uprave iz ovog pomoravskog grada, u saradnji sa timom Sportsko rekreativne Asocijacije, organizovala je predviđen program na najvišem nivou. Tokom ceremonije svečanog otvaranja, predsednik Asocijacije Bane Dmitrović je uručio plakete zahvalnosti članovima lokalnog tima koji su vredno radili na pripremi i realizaciji predviđenog programa.

Stručnu tribinu sa predavanjem na temu „ Sportista je primaran, pobeda je sekundarna" u Domu omladine, održala je Ivana Jokić, psiholog iz Kragujevca. Promoter festivala u Velikoj Plani bio je vrhunski karatista, član reprezentacije Srbije koja je osvajila titulu svetskog vicešampiona 2008 godine u Tokiju i planetarnog šampiona 2010. u Beogradu. U znak zahvalnosti, legenda pomoravskog karatea, predsednik Saveza Sportova Velike Plane, Mile Matić, Dimitriju je uručio zlatnu medalju.

U ime organizatora, Željko Rajić je predao zastavu festivala u ruke predsednika Sportskog Saveza grada Požarevca, Zlatana Kostića, domaćina narednog festivala koji će se održati u Požarevcu 22.decembra.

Sve prisutne u sali oduševio je moderni heroj nacije, prof. fizičkog vaspitanja, Slavoljub Stojiljković, koji je junačkim činom sprečio tragediju ozbiljnih razmera u ekonomsko – ugostiteljskoj školi. Njenu je Kostić simbolično uručio zlatnu medalju, dodelivši mu titulu „Velikog Hrabriše“.

Đorđe Stefanović je uručio pehare najuspešnijim klubovima – prvo mesto je KK „Karađorđe", Velika Plana, drugo KK „Požarevac 92", treće „Šumadija Karate Dođo", Kragujevac, četvrto  „Radnički", Kovin i peto mesto  KK „Resavica".

Trener najuspešnijeg kluba, Bojan Simić, osvojen pehar ustupio je udruženju „Volja za životom", koji je na festivalu učestvovao sa brojnom ekipom veoma motivisanih sportista koji su bez obzira na hendikep i razvojne smetnje, demonstrirali fenomenalnu energiju u savaldavanju prepreka uz pomoć svoji izuzetno posvećenih pratioca.

Svi takmičari su nagrađeni, medaljama, bedževima i diplomama, dok su  orlići koji su do sada nastupali na svim festivalima i zabeležili tri registrovana učešća u ovoj sezoni, osvojili prelepe majice „Malog hrabriše“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top