Požarevački đaci prate nastavu po izmenjenom kombinovanom modelu

Požarevac

Društvo

Požarevački đaci prate nastavu po izmenjenom kombinovanom modelu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tim za škole je doneo odluku da od danas mlađi osnovci pohađaju nastavu neposredno, a stariji osnovci i srednjoškolci po kombinovanom modelu. Proverili smo kako je nastava organizovana u požarevačkim školama.

Kombinovani model podrazumeva da časovi traju 45 minuta i da su odeljenja podeljenja u dve grupe. Prva grupi bi ove nedelje trebalo da pohađa nastavu u školi u ponedeljak, sredu i petak, a druga grupa u utorak i četvrtak. S obzirom na to da se u četvrtak, 27. januara, obeležava Sveti Sava, školska slava, stariji osnovci i srednjoškolci u Požarevcu ove nedelje ići će u školu po izmenjenom kombinovanom modelu.

Naime, u svim srednjim školama odeljenja su podeljena u dve grupe, ali ove nedelje nastava će se odvijati tako što će učenici iz prve grupe ići u školu u ponedeljak i sredu, dok će druga grupa pratiti nastavu u školskim klupama u utorak i petak, zato što je četvrtak nenastavni dan,  kazao je za E-Braničevo Darko Radovanović, predsednik Aktiva direktora srednjih škola u Požarevcu. Ovakva odluka je doneta kako bi svi učenici dva dana pratili nastavu u školi, a dva dana onlajn.

Isti model nastave primenjivaće se i za učenike od petog do osmog razreda, saznaje E-Braničevo u razgovoru sa direktorima osnovnih škola na području grada Požarevca, dok će mlađi osnovci nastavu pratiti neposredno, odnosno u školskim klupama.

Obrazovne ustanove će svakog petka od Ministarstva prosvete dobijati smernice i informacije po kom modelu će se naredne sedmice odvijati nastava.

Podsećamo da je za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna upotreba zaštitnih maski  za sve zaposlene, učenike i treća lica. Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi, navodi se na sajtu ministarstva.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top