Požarevački vašar – od Spajdermena do Nušića (FOTO)

Požarevac

Događaji

Požarevački vašar – od Spajdermena do Nušića (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Od 6. do 8. jula u Požarevcu se održava „Ivanjdanski vašar”, iako su pojedini prodavci i vlasnici zabavnih igara i sprava za vožnju počeli da se postavljaju još 3. jula. Reporter Regionalnog internet portala E-Braničevo prve večeri vašara zatekao je veliku gužvu.

Za razliku od prethodnih godina, prvi dan obeležilo je lepo i toplo vreme, te je požarevački vašar, jedan od najvećih u Srbiji, okupio veliki broj meštana iz grada i okoline. Na tezgama tradicionalno ima svega – tu su nove i polovne stvari, nakit, kozmetika, slatkiši, alkoholna pića, baštenska oprema, sitnice za kuću, parfemi, naočare za sunce, donji veš...

U delu vašara sa novim stvarima možete pronaći odeću sa etiketom, ali i onu sa istaknutim brendom po ceni nešto većoj od 1.000 dinara. Najzanimljiviji je deo sa polovnim stvarima, a na tezgama ili na podu nalazi se bukvalno sve što vam padne na pamet – knjige, stare stvari, slike, albumi, tanjiri, šerpe, igračke, alati, ploče, sveske, stare novine, odeća, obuća...

Pronašli smo i knjige Branislava Nušića

Na vašaru smo naišli i na Spajdermena sa kojim su meštani imali priliku da se fotografišu.

Tu je i Spajdermen

Kao i svake godine, tu su i đakonije od mesa, za koje bi trebalo izdvojiti nešto više od 350 dinara, ali i palačinke, krofnice, šećerna jabuka i vuna, limunada i pivo. Postavljeni su šatori, okreću se pljeskavice, jagnjići i prasići.

 Đakonije od mesa

Za najmlađe tu je i zabavni park, a za starije meštane - brod, kamikaza, veliki ringišpil i brojne druge zabavne sprave, za koje morate izdvojiti više od 200 dinara. Sreću možete isprobati i u gađanju puškom, pištoljem ili loptama, te tako osvojiti brojne nagrade.

To Top