Požarevačkim funkcionerima određen pritvor do 30 dana

Požarevac

Hronika

Požarevačkim funkcionerima određen pritvor do 30 dana

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Z.NJ. iz Kruševca, vlasnik i direktor privrednog društva „Telekomunikacija“ DOO Blace, zaključio je sporazum o priznanju krivičnog dela davanje mita i braniće se sa slobode.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, donelo je u petak 19.maja naredbu o sprovođenju istrage protiv M.K., pomoćnika gradonačelnika Grada Požarevca, zaduženog za poslove ekonomskog razvoja grada - gradskog menadžera i protiv V.S ,direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“  Požarevac zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita. Nakon saslušanja, M. K. i V.S. (45), određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, dok je sa Z.NJ. iz Kruševca, vlasnikom i direktorom privrednog društva „Telekomunikacija“ DOO Blace, zaključen  sporazum o priznanju krivičnog dela davanje mita.

“U dosadašnjem toku istrage utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su M.K. i V.S, koristeći svoj službeni položaj, u vezi raspisanih javnih nabavki od strane Gradske uprave u Požarevcu i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zahtevali poklone u iznosu od 300.000,00 dinara i 500.000,00 dinara, kako bi vlasniku privrednog društva „Telekomunikacija“doo Blace, Z. NJ. pružili odgovarajuće informacije, na osnovu kojih je mogao da koncipira ponude i da zatim zaključi ugovore za izvođenje radova koji su predmet javnih nabavki, sa maksimalnim iznosima procenjenih vrednosti javnih nabavki”, saopštili su za portal E-Braničevo iz Višeg javnog tužilašta u Kraljevu.

Podsećamo da su gradski funkcioneri uhapšeni u petak oko podne, više o tome pogledajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top