Požarevljani prikupili oko 48 hiljada dinara za malog Bogdana

Požarevac

Život

Požarevljani prikupili oko 48 hiljada dinara za malog Bogdana

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Novac je prikupljen na manifestaciji u Gradskom parku u Požarevcu.

Bogdan Gicović (4) boluje od neoplasme (maligno oboljenje), koje se nalazi u maloj karlici. Bolest je dijagnostikovana 18. jula prošle godine, kada počinje i lečenje, koje je trajalo sedam i po meseci na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Lekari nisu našli rešenje,a iscrpili su sve mogućnosti, te su roditelji malog Bogdana krenuli da traže rešenje van granica Srbije. Prva se javila klinika „Aćibadem” iz Istanbula i lečenje je krenulo 25. februara. Taj prvi period je bio izuzetno stresan. Bogdan nije mogao da prima terapiju, tumor se uvećao i tek 9. aprila je krenuo sa hemoterapijom. Sada je na 24 nedelji hemoterapije, od planirane 51. Uključeno je i zračenje. U Turskoj će ostati možda i deset meseci.

„Reaguje na terapiju, ide na bolje, korak po korak. Od Fondacije „Podrži život” plaćeno je kompletno lečenje, ali nemao ništa van toga. Potrebna su nam sredstva za život u Istanbulu. Izašli smo iz hotela, koji je bio jako skup, uzeli smo stan, koji je malo dalje od bolnice. Potreban nam je novac i za ostale životne potrebe, pelene, lekove koje ne dobija u bolnici“, rekao je Saša Bogdanović, očuh malog Bogdana.

Dok je trajalo druženje mališana sa maskotama u kutiju za donacije  Požarevljani su  donirali novac. Organizatori su na fejsbuk stranici saopštili da je na manifestaciji prikupljeno 48. 175 dinara. Sličan događaj sa maskotama biće organizovan i u Zaječaru.

Zajedno za Bogdana maskote i Saša Bogdanović

Malom Bogdanu možete pomoći slanjem SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 ili  uplatom na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun: 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Prikupljeno je oko 48 hiljada dinara

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top