Poznati svi kandidati za glumačke nagrade

Požarevac

Kultura

Poznati svi kandidati za glumačke nagrade

Foto: CZK Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Poslednje takmičarske večeri festivala žiri je za glumicu večeri proglasio Lanu Stojadinović za ulogu Lele, dok je glumac večeri Nemanja Radivojević, koji je tumačio lik Rake.

Oni su protagonisti predstave „Protuve piju čaj" Teatra „Resava" Centra za kulturu Despotovac, rađene po tekstu Dragoslava Mihailovića, a u režiji Milana Veljkovića.

Da podsetimo, prve festivalske večeri glumica večeri bila je Tamara Jovanović za ulogu Angeline, a glumac večeri Ivan Dragojlović, koji je tumačio ulogu Petra u predstavi „Sabirni centar“ OAP „Branislav Nušić" iz Malog Crnića. U subotu najbolji su bili Svetlana Paunović u ulozi Kneginje Milice i Olivere, i Dragan Ivanković u ulozi Despota Stefana Lazarevića u predstavi „Zmaj od Srbije" Amaterskog pozorišta KUD „Obilić" iz Krnjeva.

 Treće takmičarske večeri Milica Pešić nagrađena je za ulogu Evice, dok je nagradu za najboljeg glumca večeri dobio Goran Milanović za ulogu Johana u  predstavi „Pokondirena tikva", u izvođenju Amaterskog pozorišta Doma kulture "Vlada Marjanović" iz Starog Sela.

Na kraju Smotre biće dodeljene nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu, kao i za najbolju predstavu u celini, koja će biti izvedena u čast nagrađenih na Amaterskim glumačkim svečanostima „ Milivojev štap i šešir“.

 Večeras u čast nagrađenih Gradsko pozorište iz Jagodine izvešće „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“, rađenu po tekstu Long-Singer-Borgeson, a u režiji Branislava Nedića. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top