Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“ od 1. do 3. novembra

Kučevo

Kultura

Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“ od 1. do 3. novembra

Foto: Centar za kulturu Kučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Sve predstave biće igrane na sceni „Žanka Stokić" u Domu kulture u Rabrovu.

Ovaj festival malih pozorišnih formi neguje tradicionalni pristup pozorištu. Za najbolje glumačko ostvarenje dodeljuje se nagrada - Plaketa ,,Žanka Stokić“.

„Pozorišne svečanosti ,,Žanki u čast“ održavaju se sa namerom da trajno sačuvaju od zaborava sećanja na jednu od najvećih srpskih glumica, Živanu Žanku Stokić, doprinose unapređenju raznolikosti kulturnog izraza kao i ravnomernoj dostupnosti kulturnih sadržaja u Srbiji, jačanju kapaciteta udruženja iz civilnog društva u oblasti scenskog stvaralaštva i afirmaciji pozorišne umetnosti. Organizacija festivala u malim sredinama prava je retkost, a organizacija festivala  u seoskoj sredini gotovo je jedinstvena u Srbiji“, kaže Svetlana Kuzmanović, predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić" Rabrovo, koje organizuje festival. Pokrovitelj je opština Kučevo.

Svetlana Kuzmanović, predsednica UG Žanka Stokić Rabrovo

Prvog festivalskog dana od 19 sati planirano je otvaranje Spomen sobe slikara Tomislava Tota Jovića u Domu kulture Rabrovo. Nakon otvaranja gledamo pozorišnu predstavu „Aveti“, u produkciji „Beo Art“ Beograd. Komad je rađen po tekstu Henrika Ibzena, a u režija Andreja Nosova. Igraju: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Milan Marić, Slobodan Beštić i Branko Cvejić.


Predstava Aveti                                                                                                                  

U subotu u podne na sceni „Žanka Stokić“ na programu je pozorišna predstava za decu „Shimmer and Shine - svetlucava i sjajna magična priča", pozorišta „Jelenica“ Beograd. Predstava je rađena po motivima filma „Shimmer and Shine", a igraju: Jelena Kovač Krkić, Danica Radulović, Andrija Kovač i Saša Kuzmanović                                                                                                                              

U maloj sali Doma kulture Rabrovo za 18 sati zakazana je promocija dokumentarnog filma  „Trnje i lovorike Olge Ilić“, rađenog u produkciji UG „Forum Artistikum“. Scenario i režiju potpisuje Jelena Stojanović.                                                                              

Nakon promocije na programu je pozorišna predstava „Sudnji dan“, Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd. Komad je rađen po tekstu Nila Labjuta, a režiju potpisuje Jana Maričić. Igraju: Milan Marić i Aleksandra Janković.


Predstava Sudnji dan
     

                                                                 Poslednje festivalske večeri u maloj sali Doma kulture Rabrovo od 18 sati na programu je koncert filmske muzike, nastupaju Ilija Rajković, klavir, i Miša Bogdanović, truba.

Nakon koncerta sledi predstava „Histerija“ u produkciji „Beo Art“ Beograd.


Predstava Histerija     

                                                                      Predstava je rađena po tekstu Terija Džonsona, a u režiji Ivana Vukovića. Igraju: Goran Jevtić, Mladen Andrejević, Suzana Lukić i Nebojša Ljubišić.

Večernje predstave počinju od 20 sati.   

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top