Predložite najzaslužnije za nagrade i povelje povodom slave grada

Požarevac

Društvo

Predložite najzaslužnije za nagrade i povelje povodom slave grada

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu nagrada i povelja grada Požarevca povodom Svete Trojice, slave Požarevca.

Nagrada grada Požarevca dodeljuje se zaposlenima, privatnim preduzetnicima, mladim talentima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i građanima za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva,  obrazovanja, kulture, sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima.

Povelja grada Požarevca dodeljuje se privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, državnim organima, mesnim zajednicama, udruženjima i društvenim organizacijama za izvanredne rezultate i dostignuća u radu u oblasti: privrede, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, kulture sporta, doprinosa u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštva mladih i drugim oblastima.

Uslovi za dodelu nagrada i povelja su da je predloženo fizičko lice državljanin Republike Srbije i da je predloženo pravno lice registrovano odnosno deluje na teritoriji grada Požarevca.

Nagrade i povelje se dodeljuju u oblasti privrede, nauke, umetnosti, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, kulture, sporta, stvaralaštva mladih, socijalnig i humanitarnog rada.

Povodom Svete Trojice može se dodeliti najviše do pet nagrada i povelja. Pravo predlaganja kandidata za nagradu i povelju imaju sva pravna i fizička lica, koja, ukoliko ispunjavaju propisane uslove, mogu i sama sebe predložiti, kao i odbornici Skupštine grada, članovi Gradskog veća Požarevca i članovi odbora.

Rok za dostavljanje predloga za dodelu nagrade ili povelje je petak, 27. maj, detaljnije OVDE.

To Top