Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), obišao je Sporstki centar „Požarevac“.

Ova poseta usledila je nekoliko sati nakon što je Sportski savez Požarevac dobio Majsku nagradu kao teritorijalni sportski savez.
Maljković je kazao da je „došao da vidi da li je nagrada opravdana“ i video koliko je  urađeno u ovom, kako je nazvao, mini sportskom centru. Renovirana je stara sporska hala i urađena nova balon hala.


„Katastrofalan je podatak da se u Srbiji, gde je to najbolji proizvod, posle rata svega pet odsto bavi bilo kojim vidom sportske aktivnosti. Svaka sala ovakvog tipa, i siromašnija i manja od ove, vrlo je dragocena jer će postati mala laboratorija, mala fabrika, gde će novi klinci da dolaze, da se regrutuju i vaspitavaju da budu dobri i prosvećeni ljudi iz dobrih porodica i koji će jednog dana biti veoma značajan deo srpskog društva. Ova deca su najbolji deo našeg društva, nema dileme, i ovde i u Republici Srpskoj,  svuda gde živi srpsko stanovništvo“, rekao je predsednik OKS-a.


Maljković je podsetio da je Skupština OKS-a održana u Viminacijumu i najavio da će se velike akcije organizovati u Požarevcu.
Govoreći o Majskoj nagradi Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, istakao je da je ovo prvi put da je grad dobio jedno ovako veliko priznanje i da je to posledica poverenja koje je stečeno kod Sporstkog saveza Srbije, OKS-a i mnogih drugih sportskih činilaca u Srbiji. 


Nadam se da ćemo realizovati još projekata u saradnji sa OKS i Fudbalskim savezom Srbije. Požarevac postaje jedan od važnih sportskih gradova“, rekao je gradonačelnik i pozvao Maljkovića da  2. jula poseti Požarevac koji je cilj ovogodišnje „Biciklističke trke kroz Srbiju“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top