Predsednik Štrajkačkog odbora PSSS Požarevac ostao bez posla

Požarevac

Društvo

Predsednik Štrajkačkog odbora PSSS Požarevac ostao bez posla

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Marku Stokiću, donedavnom predsedniku Štrajkačkog odbora i sada već bivšem zaposlenom radniku Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac je, zaključno sa 30.septembrom, istekao ugovor na određeno vreme koji mu nije produžen.

Ana Đorđević, zaposlena u ovoj ustanovi i novi predsednik Štrajkačkog odbora, kaže da je postojala osnova da Stokiću ponovo bude produžen ugovor, kao i da je on zaslužen što je laboratorija ove službe došla na korak od akreditacije.

Marku Stokiću direktor nije hteo da produži ugovor i za nas ostale zaposlene to je jedan vid otkaza. Marko je jedan od najzaslužnijih što je naša laboratorija na korak od akreditacije, jer bi nam njen rad doneo značajne poslove i finansijska sredstva. Nama je ministarstvo već isplatilo određenu sumu novca za ugovorene poslove u vezi laboratorije koji se možda neće završiti, a svakako bismo mogli obavljati poslove i za druge stručne službe i pomagati našim poljoprivrednim proizvođačima“, kaže Đorđević za E-Braničevo.

Dane Hrkalović, direktor ove ustanove, tvrdi da nije bilo osnova za produženje ugovora.

Što se tiče Stokića njemu je ugovor istekao 30.septembra i trenutno nije bilo osnova da on dobije posao za stalno, već mora uslediti određeni vremenski prekid. Da bi se dobio ugovor na neodređeno vreme mora se raspisati konkurs na koji bi se Marko mogao javiti i tako dobiti posao za stalno“, rekao je Hrkalović za naš portal.

Zaposleni  u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Požarevcu se već tri nedelje nalaze u štrajku i ne odustaju od svojih zahteva – podnošenje neopozive ostavke direktora Daneta Hrkalovića, predsednika Skupštine Dragana Iganjatovića i članova Skupštine Ljubiše Stoilkovića, Vesne Ljubisavljević i Dragane Urošević.

>>PSSS: ZAHTEVI NISU ISPUNJENI, ZAPOSLENI NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA.<<

Kako kažu, planiraju da štrajk podignu na viši nivo.

Postoji ideja da nam se iduće nedelje pridruže naši poljoprivredni proizvođači i saradnici koji shvataju i razumeju situaciju u kojoj se nalazimo, jer ako mi ne radimo, njima ne možemo da pružimo usluge iz naše delatnosti, tako da su i oni pogođeni . Nešto više  znaćemo za nekoliko dana“, rekla je Đorđević.

Na drugoj strani, Hrkalović najavljuje da zaposleni već od naredne nedelje mogu da očekuju zaostale plate i ponavlja tvrdnju da situacija koja je dovela do štrajka nema veze s njim.

Oni nemaju nijedan jedini dokaz protiv mene, sve što sam radio radio sam u skladu sa zakonom jer je to moj način . Ovde je jedini problem moje ime i prezime, odnosno to što sam ja Dane Hrkalović, a za celokupnu situaciju o kojoj oni govore krivi su ljudi koji su ranije bili ovde. Zaposleni iduće nedelje mogu da očekuju platu, a i račun preduzeća će biti skroz odblokiran, navodi Hrkalović.

Podsećamo da se većina zaposlenih u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručoj službi Požarevac od 21.septembra nalazi u generalnom štrjaku zbog, kako tvrde štrajkači,postojanja osnovane sumnje da je direktor Hrkalović više puta zloupotrebio službeni položaj čime je naneta velika šteta firmi. Na teret mu stavljaju i nepreduzimanje radnji kako bi se račun firme odblokirao, nenamensko trošenje sredstava, izbegavanje naplate potraživanja, sukob interesa, a kao jedan od razloga navodi se i prekoračenje ovlašćenja članova Skupštine.

To Top